ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Nelamurire CIM pe perioada nedeterminata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat la o societate cu CIM pe perioada nedeterminata. In luna decembrie anul trecut mi s-a comunicat verbal ca dupa sarbatori sa-mi caut serviciu. La sfarsitul lunii ianuarie a venit un coleg cu o cerere nesemnata de mine prin care solicitam incheierea contractului de munca prin demisie; nu am vrut sa o semnez, cerand sa mi se plateasca perioada de preaviz, de care nu am beneficiat . As dori sa stiu daca incheierea CIM se poate face si fara acordul meu si in ce conditii.

Multumesc mult.

Adaugata in: Codul Muncii
Lucian-george Fatu
 User  Lucian-george Fatu
a intrebat la 14 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mar. 2013
Se poate face fara acordul dvs, bineinteles, insa nu prin demisie ci prin concediere pe motive ce tin sau nu de persoana dvs. Demisia nu poate fi initiata de angajator, este contrara legii aceasta abordare. Si cu atat mai mult nu se poate pune problema incetarii raportului de munca, atat timp cat dvs nu ati inaintat demisia, nu ati semnat un acordul partilor si nici pentru primirea unei decizii de concediere. Ceea ce inseamna ca incetarea nu are temei legal si nici documente doveditoare. Ceva nu e bine acolo. Solicitati angajatorului explicatii in aceasta directie, faceti si o sesizare catre ITM pentru incalcarea drepturilor iar daca s-a operat o incetare a contractului de munca si considerati ca nu este legala puteti contesta decizia in instanta, insa pentru aceasta ar trebui sa existe o decizie. Altfel, verbal, nu se poate inceta un contract de munca, data fiind forma lui scris consecinta juridica imediata in ceea ce priveste incetarea este tot forma scisa, un document scris care sa stea la baza acestui pas.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni alexei delimart adriana iancu G Stancu violeta Georgescu Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024