ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nelamurire de la codul muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt titulara cazului cu titlu nelamurire de la codul muncii/legislatia muncii. Cu respect vreau sa-i multumesc d-nei ioana popa pt raspunsurile pe care m-i le-a dat. Vreau sa fac si precizarea ca eu mi-am depus demisia la zi cu data de 15.08.2013. Legea prevede daca e din vina angajatorului. Cauza a fost ca am luat ulima suma din salariu 375 lei in data de 11.08 2013 si acea suma reprezenta jumatate din salariul lunii iunie. In mod normal in 15.08 trebuia sa primesc salariul pt iulie dupa contract. Nr de inregistrare nu a vrut secretara sa imi dea la cererea scrisa depusa in 07.08.2013. Inca odata mii de multumiri pt raspuns. Eu mai am de luat jumatate din luna iunie si totalul lunii iule ca si restanta in aceasta baza as vrea sa nu semnez lichidarea, daca pt jumate din august trebuie sa astept data de 15.09.2013. E corect ce vreau eu?
Multumesc.

Adaugata in: Codul Muncii
Roxy Ramonal
 User  Roxy Ramonal
a intrebat la 26 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2013
Cu multa placere, ma bucur ca v-au fost de ajutor!

Daca data de 15.09 este zi de plata pentru salariu iar in firma dvs acesta se plateste in doua transe (avans si lichidare), atunci pentru luna august lichidarea practic ar fi platita in data de 15.09, daca asa ati semnat. Inteleg insa ca aveti o singura data de plata, pe 15 ale lunii. Ceea ce inseamna ca intr-adevar in data de 15.08 trebuia sa primiti salariul integral pentru luna iulie, iar pentru luna august salariul se va plati in septemebrie. Se plateste retroactiv, pentru luna anterioare, mai ales cand data platii nu este ultima zi din luna.

Dvs aveti niste drepturi salariale neplatite la timp din cate inteleg. In fisa de lichidare ar trebui sa apara acest lucru sau puteti scrie dvs motivul pentru care refuzati semnarea ei. Pentru recuperarea drepturilor restante actionati acngajatorul in instanta. Dreptul de actiune se prescrie in 3 ani de la data datoriei.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024