ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ore de munca prestate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Lucrez intr-un magazin de la ora 8 la ora 22 intr-o zi iar a doua zi libera; acum imi schimba programul in doua schimburi; o saptamana de dimineata de la ora 8 la ora 15 de luni pana sambata inclusiv, liber de sambata de la ora 15 pana luni la ora 15 (cand intru in tura de dupa masa care incepe la ora 15 pana la ora 22) de luni pana duminica inclusiv, zi in care voi lucra toata ziua de la ora 9 la ora 22. As dori sa imi spuneti daca angajatorul procedeaza corect impunandu-mi acest program.

Laurentia Moldovan
 User  Laurentia Moldovan
a intrebat la 15 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Sep. 2012
Nu prea. Angajatorul are obligatia sa va acorde un repaus saptamanal de doua zile consecuive, in fiecare saptamana si nu cand doreste el, nu "pe sarite". Pentru zilele de week-end lucrate primiti alte doua zile libere consecutive drept repaus (ceea ce inseamna ca in zilele respective nu lucrati deloc) si un spor la salariu al carui cuantum se stabileste prin contractul colectiv de munca su prin cel individual, in fuctie de caz. Suspendarea repausului saptamanal poate fi facuta numai cu acordul ITM, salariatul lucrand in acest caz un maxim de 14 zile consecutive. Repausul va fi acordat ulterior, cumulat, adica 4 zile consecutive, cu plata prealabila a dublului sporului cuvenit pentru ore suplimentare, asa cum prevede Codul muncii, respectiv 2 x 75%.

Art. 137
(1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
(4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 14 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
(5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 123 alin. (2).

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart Viviana Serni G Stancu Ioana Popa adriana iancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024