ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

persoana insarcinata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ce se intampla daca firma nu instiinteaza itm-ul despre persoana insarcinata, ci doar ataseaza la dosar cererea salariatului si certificatul eliberat de medicul de familie care dovedeste sarcina persoanei?

Adaugata in: Codul Muncii
Manuela Lebada
 User  Manuela Lebada
a intrebat la 27 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Aug. 2012
Angajatorul risca sa fie sanctionat cu amenda, asa cum prevede OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca. Anuntarea ITM si a medicului de medicina muncii in termen de 10 zile de la luarea la cunosinta, in scris, privind starea salariatei reprezinta o obligatie a angajatorului, nu o alegere, prevazuta de lege. Cu atat mai mult daca se constata la un control ca salariata lucreaza in conditii de risc dar nu s-a intocmit un raport de evaluare asa cum prevede Ordonanta amintat, se pot adauga si alte sanctiuni, contand in alte amenzi.

Art. 7
(1)In termen de 10 zile lucratoare de la data la care angajatorul a fost anuntat in scris de catre o salariata ca se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 2 lit. c) - e), acesta are obligatia sa inatiinteze medicul de medicina muncii, precum ai inspectoratul teritorial de munca pe a carui raza iai desfaaoara activitatea.
(2)De la data primirii inatiintarii medicul de medicina muncii ai inspectoratul teritorial de munca vor verifica conditiile de munca ale salariatei la termenele ai in conditiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonante de urgenta.

Art. 27
(1)Incalcarea urmatoarelor dispozitii constituie contraventie ai se sanctioneaza astfel:
a)incalcarea dispozitiilor prevazute la art. 4, 5, 6, art. 7 alin. (1), art. 8, art. 12 alin. (1) ai (2), art. 17, 18 ai art. 26 alin. (1), cu amenda de la 25.000.000 lei (2.500 lei noi) la 50.000.000 lei (5.000 lei noi);

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Viviana Serni Radu Anton Marius Ion Gratiela Petrescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024