ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pontarea zilelor libere platite


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!As vrea sa ma sfatuiti legat de urmatoarea problema!Suntem o unitate care lucreaza si in week-end,am negociat la nivel de unitate un spor de 100% pentru zilele prestate in week end + acordam zile libere platite in timpul saptamanii.
Problema este ca angajatii vad in felul urmator problema:pe pontajul lor cand primesc zilele libere pentru orele lucrate in week end apare LP (liber platit) problema e ca ei vor ca in locul LP sa apara 8 ore,iar acele 8 ore sa le mai adun la norma lunii ceea ce mie efectiv imi genereaza ore suplimentare.Eu din cate am verificat Liber Platit inseamna ca nu-i scadem din norma lunii acele zile si acest LP nu-i influenteaza salariul in minus,nu facptul ca eu il pontez 8 ore desi omul efectiv in ziua respectiva nu a fost la lucru.Va rog sa-mi explicati sintagma de LIBER PLATIT, pentru zilele libere trec in pontaj 8 ore si le adun la norma lunii sau LP si asta inseamna ca nu-i scad ore din norma lunii ci il platesc cat ar fi lucrat omul normal pentru intreaga luna?

Claudia Muntean
 User  Claudia Muntean
a intrebat la 14 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului claudia muntean la 15 Mai. 2015
Nu, nu apar ore in plus la norma lunara. Cele doua zile consecutive acordate ca repaus in schimbul celor de sambata si duminica nu ar trebui sa fie platite. De aici diferentele de norma in cazul dvs., acele ore suplimentare. Practic zilele de weekend lucrate sunt platite cu salariul normal pentru o zi de lucru si sporul de weekend negociat aplicat la aceste ore.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Claudia Muntean
 User Claudia Muntean
a raspuns userului Ioana Popa la 14 Mai. 2015
Multumesc mult!as mai avea o intrebare legat de orele de week-end, si anume faptul ca cei de la itm ne-au spus ca orele de week-end sa fie diferentiate pe statul de plata si sa fie platite cu sporul negociat si cu cele 2 zile libere consecutive saptamanal,noi diferentiem orele lucrate in week-end de cele lucrate in timpul saptamanii prin urmare orele de week-end le platim cu sporul negociat,intrebarea mea ar fi ca orele de week-end pe langa ca sunt platite cu sporul respectiv se mai aduna si la norma lunii sau nu?noi procedam in felul urmator: adunam toate orele efectuate in timpul lunii,scadem orele de week end pe care le platim cu sporul respectiv calculat la salariul de baza si restul orelor efectuate le platim conform cim.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2015
Trebuie sa mentionati in pontaj ca acele zile sunt de repaus saptamanal si nu de liber platit. Altfel, chiar si asa, iesti cu mai multe ore platite decat normal. In Codul muncii nu apare nicaieri ca trebuie sa le platiti zilele acordate ca repaus. Deja le platiti sporul de weekend, cat si orele lucrate in zilele de weekend, si nu zilele pe care le acordati liber.

In pontaj trebuie sa apara cate ore a lucrat salariatul in timpul repausului iar in zilele primite in schimb se trece in pontaj ca reprezinta repaus saptamanal, nu libere platite. Explicati-le angajatilor ca ei sunt platiti integral si cu spor pentru munca prestata in weekend.


Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024