ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro


poprire salariu in perioada concediului medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua !
Pe perioada concediului medical, unui salariat i se poate pune poprire pe salariu ?
Mai exact, angajatorul primeste instiintare de poprire de la executor/ serviciul de impozite si taxe pentru un angajat care se afla in concediu medical. Venitul obtinut in aceasta perioada poate fi urmarit, cu respectarea cotelor prevazute de lege?

Multumesc !

Florinela Birsan
 User  Florinela Birsan
a intrebat la 09 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Niță
 User Ion Niță (Șef Departament juridic È™i resurse umane, SC Georom InternaÈ›ional SA)
a raspuns la intrebare la 15 Ian. 2015
Observ de multe ori că răspunsurile unor experți sunt partial eronate, de exemplu raspunsul dnei.Adriana Iancu, articolul din Codul de procedură civilă aflat ?n vigoare este 728 nu 409.
Ar fi indicat ca orice răspuns dat să nu fie eronat.

Raspunsul meu este Nu și vă expun mai jos ?ntregul articol.

Art. 728: Limitele urmăririi veniturilor băneşti
(1)Salariile şi alte venituri periodice, pensiile acordate ?n cadrul asigurărilor sociale, precum şi alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite:
a)p?nă la jumătate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligaţie de ?ntreţinere sau alocaţie pentru copii;
b)p?nă la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2)Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiaşi sume, urmărirea nu poate depăşi jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanţelor, ?n afară de cazul ?n care legea prevede altfel.
(3)Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, ?n cazul ?n care sunt mai mici dec?t cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum.
(4)Ajutoarele pentru incapacitate temporară de muncă, compensaţia acordată salariaţilor ?n caz de desfacere a contractului individual de muncă pe baza oricăror dispoziţii legale, precum şi sumele cuvenite şomerilor, potrivit legii, nu pot fi urmărite dec?t pentru sume datorate cu titlu de obligaţie de ?ntreţinere şi despăgubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vătămări corporale, dacă legea nu dispune altfel.
(5)Urmărirea drepturilor prevăzute la alin. (4) se va putea face ?n limita a jumătate din cuantumul acestora.
(6)Sumele reţinute potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se eliberează sau se distribuie potrivit art. 863 şi următoarele.
(7)Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru ?ngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate ?n caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru niciun fel de datorii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 10 Ian. 2015
Art. 409 alin. 4 Codul de procedura civila
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
(5) Urmarirea drepturilor mentionate la alin. (4) se va putea face in limita a 1/2 din cuantumul acestora

Alte intrebari despre Codul Muncii