ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Revenire din ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara. Am si eu o intrebare, revenind din CCC si beneficiind de OUG 111/2010 mi se poate desface CIM pe motiv disciplinar, adica neprezentare la locul de munca. Am fost dar dupa multe intamplari practic mi s-a spus ca atributiile mele sunt sa supraveghez unitatea de afara,eu ne avand aceasta calificare.Am plecat i-am trimis o notificare prin care argumentez neprezentarea mea. Am actionat-o si in instanta. As dori sa stiu sigur daca poate sa-mi desfaca CIM mai devreme de 6 luni. Va multumesc

Adaugata in: Codul Muncii
Silviu Florea
 User  Silviu Florea
a intrebat la 21 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Feb. 2013
Angajatorul va poate suspenda contractul de munca pe motivul absentelor nemotivate, daca nu si-a dat acordul asupra plecarii de la lucru si daca nu a intervenit o modificare a locului de munca in contract, prin act aditional. Dar nu va poate concedia mai devreme de 6 luni daca nu intervin cele doua motive pe care le-am amintit mai jos. Iar o concediere disciplinara in niciun caz nu poate fi dispusa fara cercetare prealabila. In caz contrar, este lovita de nulitate absoluta, conform legii. Daca aceasta este decizia pe care ati contestata, atunci veti avea castig de cauza cel mai probabil.

Asteptati decizia instantei, daca tot ati initiat acest demers si vedeti cum decurg lucrurile. Oricum sunt nereguli acolo, dupa cum tin minte ca am mai discutat pe tema.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 21 Feb. 2013
Aveti grija ce raspunsuri dati, este gresit. Angajatorul poate concedia salariatul revenit din CIC numai daca intervin reorganizarea judiciara sau falimentul. Nu are voie sa dispuna niciun alt fel de concediere pana la expirarea celor 6 luni, nu este legala.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Feb. 2013
Da, pe motiv disciplinar pe neprezentarea la lucru dupa ce faceti cerere de reluare a activitatii poate sa va inceteze CIM.Angajatorul insa are obligatia sa continuie activitatea in baza contractului de munca incheiat pe aceiasi functie.Modificarea acesteia se poate face doar in urma incheierii unui act aditional la CIM si numai in baza acordului dumneavoastra.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024