ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

revenirea la serviciu dupa concediu ingrijire copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Am nevoie de sfatul dumneavoastra. Sunt in concediu de ingrijire copil din data de 08.08.2011, copilul nascut pe data de 03.06.2011. Conform noii legi la primarie am optat pentru indemnizatia de 1 an, acum as dori sa-mi reincep activitatea incepand cu data de 01.05.2012 pentru a putea beneficia de stimulentul de insertie. Mergand la angajator sa anunt ca doresc sa ma intorc la serviciu, am avut o mare surpiza deoarece mi s-a comunicat ca nu pot reveni deoarece cand am facut cererea de suspendare a contractului, in necunostinta de cauza, am scris suspendarea contractului pe un an, iar ei iau in considerare un an de cand am depus cererea, adica 08.08.2011, motivand ca au angajat pe acel post cu contract pe perioada determinata pana la aceasta data. Ce am de facut in acest caz? Au baza legala pentru asa ceva? Daca au dreptate eu nu numai ca pierd stimulentul de insertie, dar asta inseamna ca iunie si iulie sa intru in concediu fara plata? Astept raspunsul dumneavoastra si va multumesc anticipat.

Monica Marinescu
 User  Monica Marinescu
a intrebat la 11 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Apr. 2012
Angajatorul nu va poate refuza reintoarcerea la locul de munca pe postul pe care sunteti incadrata. El poate incadra, intr-adevar, o persoana pe perioada determinata cu scopul de a va inlocui pe perioada concediului crestere copil, insa in contractul respectiv se stipuleaza motivul angajarii ei si faptul ca acesta va inceta de drept odata cu revenirea dumneavoastra la locul de munca.

In iunie si iulie nu aveti de ce sa intrati in concediu fara plata, daca aveti concediu crestere copil pana la data de 08.08.2012. In cazul in care nu va intoarceti la serviciu inainte de implinirea varstei de 1 an de catre copil ati fi in concediu pana la data mentionata.

Insa revin la ce am subliniat la inceputul raspunsului, angajatorul este obligat sa va primeasca inapoi la locul de munca. In cazul dat acesta cumva va refuza si dreptul la stimulentul de insertie, ceea ce incalca dispozitiile legare referitoare la dreptul salariatului. Daca angajatorul refuza in continuare sa va primeasca la locul de munca, faceti o sesizare catre Inspectoratul de munca pentru a rezolva aceasta situatie.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa George Andreescu Viviana Serni alexei delimart adriana iancu Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024