ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Salariat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

As dori, daca se poate, sa ma ajutati cu un sfat sau cu o parere pentru urmatorul caz.
Avem un angajat in firma care de anul trecut 2012 oct a avut probleme de sanatate (operatie la gamba).
De atunci pana in 1 aprilie 2013 a fost in concediu medical, incepand cu aceasta data ba vine la servici o zi, iar apoi a doua zi suna ca il doare piciorul si tot asa. Pana in prezent pentru zilele in care a stat acasa si-a facut cere de concediu de odihna.
Colegii deja au inceput sa comenteze deoarece cred si asta este si parerea conducerii ca a inceput sa se fofileze punand in fata boala. Precizez ca respectivul baiat a fost bagat in comisie pentru pensionare si nu ia fost acordata.
Pe langa aceasta problema, mai avem cu el probleme de igiena, colegii se plang ca miroase si nu se spala. Saptamana trecuta seful l-a trimis acasa sa se spele ca mirosea ingrozitor si nu este prima oara.
Mai tin sa precizez ca este angajat pe postul de manipulant marfuri intr-un magazin de produse electrice iar de cand sa intors din concediu conducerea a respectat indicatiile medicul in legatura cu cea ce poate si nu poate sa faca.
Avand in vedere cele mentionate mai sus si ca incet, incet zilele de concediu de odihna se vor termina, rugamintea mea ar fi sa ne sfatuiti ca am putea face?
Multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Mihaela Olah
 User  Mihaela Olah
a intrebat la 19 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Iun. 2013
Din ce spuneti dvs salariatul nu mai corespunde fizic postului ocupat. Daca aveti o decizie medicala a epertilor avizati puteti dispune o concediere cu preaviz in temeiul art. 61 c) din Codul muncii republicat. Daca nu, in situatia in care isi epuizeaza CO de anul trecut si cel la care are avea dreptul pentru acest an pana in prezent puteti sa ii refuzati cererile de concediu pe acest motiv si sa ii precizati ca trebuie sa se prezinte la lucru in conditiile contractuale. Iar in caz contrar puteti recurge la cercetare disciplinara, daca intervin absente nemotivate, si ulterior la concediere disciplinara. Solicitati daca este cazul si ajutorul ITM, desi nu cred ca va pot ajuta cu solutionarea situatiei.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu alexei delimart Ioana Popa adriana iancu Radu Anton Gratiela Petrescu
TOP RASPUNSURI 2024