ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

schimbarea felului muncii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: un angajat la stat, solicita schimbarea felului muncii a functiei in care este incadrat, in cadrul aceleiasi structuri. Functia pe care solicita mutarea este vacanta si pregatirea profesionala a solicitantului ii permite ocuparea functiei. Este posibil ca angajatorul sa ii aprobe aceasta solicitare fara sa se organizeze concurs pentru acea functie? Se stie ca angajarile se fac numai prin examen, cu functia scoasa la concurs, si asa mai departe. In momentul de fata, angajarile la stat se fac numai in anumite conditii.

Adaugata in: Codul Muncii Cim
Petre Fleser
 User  Petre Fleser
a intrebat la 15 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Mar. 2012
Ca o completare, posturile din sistemul bugetar se ocupa numai prin concurs, nu doar prin cerere. Angajatorul va poate accespta inscrierea la concurs, insa selectia se face in baza rezultatului obtinut sau a punctajului. In plus, chiar si in cazul in care pentru ocuparea posturilor vacante nu este necesara trecerea printr-un concurs, asa cum este cazul in mediul privat, inaintarea unei cereri in acest sens nu implica automat si acceptul din partea angajatorului de trece spre respectiva pozitie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Mar. 2012
Dat fiind faptul ca incadrarea pe postul respectiv se face numai prin concurs si daca acest detaliu este prevazut in contract colectiv de munca aplicabil sau in legislatie specifica atunci se va respecta aceasta procedura.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Mar. 2012
Incadrarile, modificarile contractelor individuale de munca intra in competenta conducatorului institutiei. Salariatul, care a absolvit o facultate in profilul de activitate pe care o desfasoara, poate solicita angajatorului modificarea incadrarii deci a felului muncii si implicit a salariului de baza si in acest caz se modifica si cerinta de ocupare a postului respectiv Deasemenea daca salariatul a fost trimis de angajator la un curs de specializare ii da dreptul acestuia sa solicite modificarea incadrarii. Pentru un raspuns mai complet speta ar trebui prezentata mai detaliat. Dvs. trebuie sa respectati prevederile codului muncii republicat la ocuparea posturilor vacante. Bineinteles se pot inscrie la concurs si salariatii care indeplinesc cerintele de ocupare a postului avand intaietate.

Alte intrebari despre Codul Muncii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Radu Anton Ioana Popa George Andreescu alexei delimart Marius Ion Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024