ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

suspendare CIM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cum sa suspend si in ce perioada CIM-ul unui angajat care se afla in cercetare disciplinara pt. intarziere.De ce sa-i suspend CIM-ul daca el este la serviciu?Deci....pe ce perioada ii suspend eu CIM?Nu a lipsit nicio zi? Caz similar este si pt. alta sanctiune disciplinara(prins cu alcoolemie).
multumesc!

Adaugata in: Codul Muncii
Gabriela Arghir
 User  Gabriela Arghir
a intrebat la 18 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului gabriela Arghir la 18 Iun. 2013
Asa este, nu puteti suspenda CIM cat timp este la lucru. Dar puteti recurge la masura suspendarii iar ei sa nu presteze activitate in timpul acesta si sa nu fie remunerati. Legea va pune la dispozitie aceasta optiune.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iun. 2013
Intarzierele sunt repetative si a incalcat ROI-ul si CCM-ul la nivel de soc. Eu ma refeream ca nu pot sa ii suspend CIM-ul pe timpul cercetarii disciplinare, intrucat el este la lucru.Atat in cazul celui cu intarzieri, cat si in cazul celui cu alcoolemie sau furt din societate.Cata vreme ei lucreaza, eu in paralel le fac cercetarea disciplinara, conform legii, dar nu suspend CIM-ul.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 18 Iun. 2013
Nu aveti cum sa ii suspendati CIM pentru intarziere, nu aveti o baza legala pentru o astfel de sanctiune si nici macar Revisal nu va permite o astfel de operatiune. Ii puteti da un avertisment scris pentru nerespectarea programului de lucru, si daca se repeta intrati in cercetare disciplinara eventual.

Pentru situatiile in care salariatul este depistat cu alcoolemie mare in sange normal ar fi sa se deruleze o cercetare disciplinara si sa se dispuna o sanctiune disciplinara pentru aceasta abatere. De cele mai multe ori se poate ajunge si la desfacerea disciplinara a CIM pentru ca prezentarea in stare de ebrietate la lucru sau cu o alcoolemie mare este ilegala.

Alte intrebari despre Codul Muncii

TOP RASPUNSURI 2024