ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

1 luna Concediu de crestere copil tata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru situatia de mai jos.
Am o companie (SRL) in cadrul careia sunt unic angajat ca Administrator si Director Genral.
Conform legii, ar trebuii sa intru in concediu 1luna (CIC). In cazul in care optez pentru aceasta luna de CIC care este procedura tinan cont ca sunt unic angajat in companie?
Trebuie sa suspend si activitatea firmei sau doar eu (ca angajat) nu trebuie sa am alte venituri in aceea luna in care efectuez CIC?

Multumesc anticipat.

Mmc Marius
 User  Mmc Marius
a intrebat la 31 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

6 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florin Cioca la 01 Iul. 2014
Mai mult, in cazul SRL cu asociat unic acesta poate avea calitatea de salariat in cadul firmei pe care o detine. Situatie in care va putea semna un CIM pentru functia de administrator SRL. Iata ca nu este inutila pozitia stipulata in COR.

O rectificare la raspunsul anterior: in cazul SA el nu poate fi si salariat al unitatii.

Exista tendinta de a extinde prevederile referitoare la SA si catre un SRL. Desi legea nu prevede aceste lucruri.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florin Cioca la 01 Iul. 2014
Reiese din prezentare ca persoana este angajat ca Administrator si Director General, iar acest lucru este posibil. Nu este obligatoriu sa fie administrator prin actul constitutiv, pe de o parte. Pe de alta, nu este inutila acea functie din COR pentru ca in cazul unei SA este necesara angajarea lui.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Iun. 2014
Administratorul se numeste prin act constitutiv, de aceea e inutila instituirea unei astfel de functii prin COR. Aceleasi atributii pot fi acordate si unui director prin fisa postului, ca anexa la un CIM.
In cazul sus-mentionat, user este, cred admin prin statut, si director general prin CIM. Deci raspunsul meu e valabil si cred ca deosebit de util, fiind verificat in practica.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iun. 2014
Aveti doua contracte, asa reiese din relatarea dvs., avand deci un cumul de functii. Ca Administrator si ca Director General, ambele vor trebui suspendate ca sa puteti intra in CIC pentru ca la dosarul de indemnizatie vi se va cere dovada suspendarii activitatii profesionale.

Legea nu va obliga sa intrati o luna in CIC decat in cazul in care mama copilului dvs intra in coincediu de pana la un an, doi sau trei ani, in cazul copilului cu handicap, si amandoi indepliniti conditiile de acordare a CIC, cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului in care sa fi realizat venituri profesionale. Altfel aceasta prevedere nu se aplica. In cazul in care nu puneti in aplicare prevedrea mentionata, in conditiile deja amintite, statul va retine valoarea indemnizatiei pentru o luna din totalul CIC.

Nu trebuie sa suspendati activitatea firmei, legea nu prevede o interdictie in aceasta directie, in cumularea statutului de asociat unic cu cea de parinte aflat in CIC, dar cea de salariat va trebui obligatoriu suspendata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florin Cioca la 02 Iun. 2014
Exsita in COR functia de Administrator SRL - 242111. Nu exista o singura functie denumita "Administrator si Director General", sunt diferite. Atentie la informatii. Poate fi incadrat un salariat cu o astfel de functie, administratorul asociatiei de proprietar este functie distincta, aceea este Administrator imobile.


Asociatul unic al SRL nu este obligatoriu sa fie si administratorul lui prin actul constitutiv. Isi poate angaja o persoana care sa se ocupe de aceasta parte.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Florin Cioca
 User Florin Cioca
a raspuns la intrebare la 01 Iun. 2014
Nu. Nu va suspendati doar CIM. Angajarea o aveti pe functia de Director nu pe cea de administrator. Functia de administrator se stabileste prin Actul constitutiv.
In acea perioada de o luna nu veti semna documente in calitate de director ci doar in calitate de administrator.
daca aveti inscrisa in CIM functia de administrator sa v-o schimbati. Functia respectiva din COR se refera la administratorii de asociatii de propr, camine, gradinite (cei care se ocupa de aprovizionare, admin, nu conducere).

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024