ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta cu stagiul de cotizare pentru calcularea concediului medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am urmatoarea problema: - in viitorul apropiat ma voi angaja la o firma ce se ocupa cu transportul rutier de marfuri, cu sediul in Romania ce isi desfasoara activitatea in UE.

La documentele cerute de acestia sunt nevoit sa atasez ADEVERITA CU STAGIUL DE COTIZARE PENTRU CALCULAREA CONCEDIULUI MEDICAL( salariul brut realizat,zile efectiv lucrate, zile concediu medical) -pentru 12 luni

Ce nedumerire am eu , am tot intrebat unele persoane si acestea mi-au spus ca aceasta se obtine de la firma la care am lucrat pana acum 1 saptamana. Am mers la firma pentru a-mi ridica fisa de lichidare si decizia de incetare a contractului individual si am explicat ce doresc, doamna de la personal mi-a spus ca aceasta adeverinta o pot ridica de la casa de pensii si ca ei nu elibereaza asa ceva.


De unde pot ridica ADEVERINTA CU STAGIUL DE COTIZARE PENTRU CALCULAREA CONCEDIULUI MEDICAL?

- zile concediu medical in ultimi 5 ani = 0


Adaugata in: Concedii
Bodil Cristian
 User  Bodil Cristian
a intrebat la 08 Feb. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Bodil Cristian la 10 Feb. 2015
Nu imi dau seama de ce si nici nu intru in astfel de detalii. Ce pot sa va spun este ca legea impune angajatorului sa elibereze acea adeverinta tip, este obligat sa o faca. Puteti merge si la CNAS daca doriti dar nu stiu in ce masura va ajuta. Pe acea adeverinta trebuie sa apra venitul pe ultimele 6 luni anterioare incetarii CIM, confirmarea de plata a contributiei individuale si numarul de zile de medical de care ati beneficiat in ultimele 12 luni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bodil Cristian
 User Bodil Cristian
a raspuns userului Ioana Popa la 09 Feb. 2015
Doamna Ioana Popa, atunci pot merge si la casa de asigurari de sanatate sa imi elibereze o adeverinta cu stagiul de cotizare?

Nu de alta, dar la fosta firma si cand eram angajat si ceream o adeverinta pentru mediul de familie, pentru banca, eram tinuti zile intregi, cred ca va dati seama de ce .....
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Feb. 2015
De la angajator, el trebuie in mod normal sa va elibereze aceasta adeverinta. Este vorba de stagiul de cotizare la CASS (sanatate). Daca ati fost la angajator si ati cerut adeverinta pentru stagiul CAS atunci este normal sa va trimita la casa de pensii pentru ca CAS este contributia pentru pensia de stat.

Mergeti la angajatorul dvs cu o cerere scrisa pentru obtinerea acestui document si daca in 15 zile de la primirea ei nu va eliberaza documentul va adresati ITM pentru ca angajatorul isi incalca obligatiile legale.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024