ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Alocatii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am o fiica ce s-a angajat la data de 10.08.2011.A nascut pe data de 28.07.2012, deci are o descoperie de 13 zile pana face un an [12 luni]. In aceste conditi mai poate benificia de alocatie postnatala (sau cum i se mai spune - prenatala)?
Va multumesc pentru raspuns.


Adaugata in: Concedii Online
Ion Pufan
 User  Ion Pufan
a intrebat la 29 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 30 Iul. 2012
Se iau in considerare si fractiunile de luna, prin fractiune intelegandu-se jumatate din totalul zilelor lucratoare din luna, in medie 10 - 11 zile lucrate, in functie de totalul zilelor lucratoare din luna. Prin exceptie, pot fi luate in considerare si fractiuni de luna mai mici, insa nu mai mult de 3 astfel de fractiuni.

Art. 4 - OUG 111/2010 cu modificarile si completarile ulterioare
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6), considerate luna intreaga.
(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).
(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).
(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

Astfel ca opinia mea este ca fiica dvs. ar putea beneficia de acest drept.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024