ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Am dreptul la concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună ziua.
În perioada 04.09.2012 - 29.05.2014 (inclusiv) m-am aflat în concediu creștere copil până la 2 ani. Menționez că în anul 2012 am avut dreptul la 45 zile concediu (38 zile concediu de odihna + 7 zile concediu suplimentar) din care am efectuat 25 zile concediu de odihnă, aferente anului 2012 (18 zile concediu de odihnă + 7 zile concediu suplimentar). În anul 2014 mai am dreptul la concediu de odihnă, la câte zile?

Florina Toma
 User  Florina Toma
a intrebat la 02 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Florina Toma
 User Florina Toma
a raspuns userului Ioana Popa la 06 Iul. 2014
Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Florina Toma la 03 Iul. 2014
Zilele de CO neefectuate se reporteaza, atat in cazul functionarilor publici cat si al personalului contractual. Concediul de odihna pentru functionarii publici este reglementat de OG 6/2007 acutalizata in 2014.

Art. 22
(3)?n cazul ?n care funcţionarul public, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă la care avea dreptul ?n anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei ?n cauză, autoritatea sau instituţia publică este obligată să acorde concediul de odihnă neefectuat, p?nă la sf?rşitul anului următor.
(4)Compensarea ?n bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă ?n cazul ?ncetării raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici.
(5)Funcţionarii publici beneficiază, pe perioada efectuării concediului anual de odihnă la care sunt ?ndreptăţiţi conform legii, de o indemnizaţie pentru concediul de odihnă. La determinarea indemnizaţiei de concediu de odihnă se vor lua ?n calcul, pe l?ngă salariul de bază, şi sporurile de care beneficiază, potrivit legii.

In cazul concediului crestere copil raportul de serviciu se va suspenda, si impreuna cu el se suspenda toate drepturile ce decurg de aici, termene de executare, modificare sau incetare a lui inclusiv. La fel ca in cazul personalului contractual.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Florina Toma
 User Florina Toma
a raspuns userului Ioana Popa la 02 Iul. 2014
Multumesc, pentru raspuns.
Fac precizarea ca sunt functionar public cu statut special, am dreptul la 38 zile de concediu de odihna + 7 zile concediu suplimentar (deci 45 zile calendaristice de concediu pe an). Doresc sa stiu baza legala conform careia am dreptul la restu de zile de CO aferente anului 2012 si nr de zile de CO cuvenite pentru perioada lucrata de la data revenirii din CIC pana la sfarsitul anului 2014.
Cu stima, Florina Toma
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Iul. 2014
Aveti dreptul la zilele de CO ramase neefectuate din 2014, restul de 20 de zile + 2 suplimentrare, iar pentru anul 2014 aveti dreptul la zile de CO cuvenite pentru perioada lucrata de la data revenirii din CIC pana la sfarsitul anului. Nu stiu la cate zile de CO aveti dreptul in mod normal deci nu va pot spune care ar fi minimul cuvenit in cazul de fata. Este in functie de numarul de zile trecute in contract la care ati avea dreptul anual.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024