ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Buna ziua.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avem un angajat de vreo 2 luni, i se cere la spital adeverinta pe ultimele 12 luni ca nu a avut concediu medical. Cum procedez?

Adaugata in: Concedii
Ildico Bordiciuc
 User  Ildico Bordiciuc
a intrebat la 24 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Apr. 2012
Rectific, "pentru atestarea numarului de zile de concediu"
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 24 Apr. 2012
Data fiind starea de spitalizare a angajatului e putin probabil ca el sa poata merge la angajatorul anterior sa solicite un astfel de document si sa il duca noului angajator. Cel mai bine ar fi ca salariatul, eventual telefonic, sa ia legatura cu fostul angajator si sa solicite o astfel de adeverinta.

In plus o astfel de adeverinta se solicita pentru atestarea numarului de concediu pentru incapacitate temporara de munca asa cum prevad normele de aplicare a OUG 158/2005.

ART. 38
Platitorii de indemnizatii de asigurari sociale de sanatate au obligatia sa elibereze asiguratului adeverinte din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni, in vederea acordarii certificatelor de concediu medical.

Nu se solicita dovada concediilor acordare in alte situatii speciale, precum maternitatea sau ingrijirea copilului bolnav, sau concediile pentru SIDA sau urgente medico-chirurgicale situatie in care nu este necesar un stagiu de cotizare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2012
Intrebati salariatul daca a mai beneficiat de concediu de incapacitate temporara de munca in ultimele 12 luni. Daca da, inseamna ca a fost asigurat si la alt angajator si trebuie sa -i solicitati adeverinta din care sa rezulte numarul de zile de concediu medical de care a beneficiat. Adeverintele se elibereaza pe risc asigurat, anume nu se amesteca zilele de incapacitate temporara de munca cu zilele de cm pentru maternitate, cu cm pentru ingrijire copil; bolnav pana l;a 7 ani sau 18 pentru copil cu handicap. , risc maternal Deasemenea la el.iberarea adeverintelor cu nr de zile de cm pentru incapacitate temporara de munca nu se valorifica nr. de zile de cm pentru sida, tuberculoza, neoplazii..
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2012
Angajatul dumneavoastra poate obtine o adeverinta de la dumneavoaastra pentru perioada lucrata iar in completarea restului perioadei de pana la 12 luni poate obtine o adeverinta de la angajatorul anterior daca este cazul, si daca a fost salariat pana atunci.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024