ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul concediu de odihna dupa un concediu fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Puteti sa ma ajutati cu un raspuns in legatura cu baza de calcul a unui concediu de odihna in cazul in care un angajat a avut 2 zile concediu fara plata in luna Mai, iar in luna August 5 zile concediu de odihna?Se elimina din baza de calcul cele 2 zile fara plata sau media pe cele 3 luni se face tinand cont de numarul de zile lucratoare din luna? Se tine cont de salariul de baza sau in luna mai se face medie pe salariul de baza/ numrul de zile lucratoar din luna?
Va multumesc.

Cernea Stef
 User  Cernea Stef
a intrebat la 22 Aug. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Cernea Stef
 User Cernea Stef
a raspuns userului georgeta ganea la 22 Aug. 2018
Va multumesc pentru clarificare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Aug. 2018
La plecarea in concediu de odihna ,indemnizatia de co nu poate fi mai mica decat drepturile salariale avute inainte de plecarea in co.
IArt. 150 din codul muncii republicat
(1) Pentru perioada concediului de odihna salariatul beneficiaza de o indemnizatie de concediu, care nu poate fi mai mica decat salariul de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectiva, prevazute in contractul individual de munca.
(2) Indemnizatia de concediu de odihna reprezinta media zilnica a drepturilor salariale prevazute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei in care este efectuat concediul, multiplicata cu numarul de zile de concediu.
(3) Indemnizatia de concediu de odihna se plateste de catre angajator cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.
Deci indemnizatia de co nu se calculeaza in functie de realizarile salariale din ultimele 3 luni ,se calculeaza in functie de drepturile salariale negociate in CIM si nu poate fi mai mica decat aceste drepturi

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024