ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul indemnizaţie concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dacă un angajat lucrează actualmente cu o treime normă la un angajator şi cu două treimi normă la al doilea angajator, având în lunile ianuarie şi februarie concediu medical (prezentat la ambele locuri de muncă), iar în lunile iulie şi august a fost angajat cu normă întreagă la un alt angajator (prezentând adeverinţă cu venitul realizat în aceste luni la ambele 2 noi locuri de muncă), la calculul indemnizaţiei pentru concediu medical cei doi angajatori vor lua în considerare salariul realizat pe lunile iulie şi august proporţional cu norma angajatului (două treimi respectiv o treime ), urmând ca şi reţinerile spre CAS să fie proporţionale cu norma, sau vor lua fiecare în considerare salariul integral realizat pe aceste luni , iar reţinerile spre CAS vor fi pe măsură(82 de lei la fiecare angajator pentru o lună întreagă).

Dana Mihaila
 User  Dana Mihaila
a intrebat la 23 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 24 Apr. 2013
Calculul concediului medical se face in baza veniturilor brute realizate in ultimele 6 luni anterioare si care au stat la baza realizarii stagiului. Nu are legatura cu norma de lucru. Retinerile sunte aceleasi.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024