ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

calculul venituri in vederea stabilirii cuantumului cic


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

va rog sa-mi spuneti ce luni se iau in considerare in cazul in care se naste copilul de ex. pe data de 5 ale lunii decembrie.
Am citit in norme unde este mentionat ca pentru luna nasterii copilului se iau in considerare veniturile pe care le-ar fi obtinut beneficiarul daca ar fi lucrat toata luna.
In acest caz se ia in calcul ian-dec sau dec-nov?
Multumesc

Klaus Klaus
 User  Klaus Klaus
a intrebat la 23 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului klaus klaus la 26 Aug. 2013
Da, asa este. Suspendati ambele contracte odata ce intrati in CIC si solicitati acrodarea indemnizatiei. Motivul este acela ca pe perioada acordarii indemnizatiei nu puteti realiza venituri profesionale impozabile, in caz contrar pierdeti indemnizatia.

La stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru crestere copil se iau in calcul toate veniturile profesionale impozabile realizate inainte de nasterea copilului. In cazul dvs., se vor lua in calcul atat veniturile de natura salariala rezultate din postura de salariat cu CIM, cat si cele reazliate in baza contractului de presatari servicii. Se face o medie a veniturilor nete din ultimele 12 luni anterioare nasterii si se aplica un procend de 85% asupra ei. Rezultatul il reprezinta indemnizatia crestere copil.

Pentru luna nasterii copilului, acelasi lucru. Se iau in calcul venitul realizat prin conventie civila, iar pentru CIM salariul integral pentru luna respectiva, asa cum ar fi trebuit sa il primiti, chiar daca nasterea are loc la jumatatea lunii de exemplu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Klaus Klaus
 User Klaus Klaus
a raspuns la intrebare la 23 Aug. 2013
Multumesc pentru raspuns insa cred ca nu m-am facut inteles. Eu sunt tatal si intentionez sa raman in cic de la data nasterii copilului pt ca sotia mea este casnica. Lucrez cu contr de munca si am un contract civil de prestari servicii, in acest caz o sa suspend ambele contracte incepand cu data nasterii copilului nu-i asa?
Intrebarea este - ce luni mi se vor lua in considerare si ce venituri pntru luna nasterii copilului?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [2]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 23 Aug. 2013
Cum ar fi sa lucreze toata luna nasterii copilului? Naste copilul si apoi se duce la servici? In primul rand de la data nasterii copilului si pana la sfarsitul lunii apare in medical, avand obligatia sa isi ia medical 42 de zile de la nasterea copilului. Se ia in considerare toata luna decembrie cu tot cu medical urmata de 11 luni. Cand completati adeverinta treceti la luna decembrie venitul net obtinut de angajata cu tot cu concediul medical. Adeverinta de la primarie pe care trebuie sa o completeze societatea , are clar scris luna nasterii copilului. Angajata trebuie sa va aduca formular tip de la primarie, si o sa luati in considerare dec-ian

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024