ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cand se intra in comisie in urma unui concediu medical


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna seara. o sa va adresez punctual cateva intrebari, dupa cum urmeaz
1. de la 14 saptamani de sarcina, din 18 septembrie 2014,ma aflu in concediu medical 26 de zile consecutive. doamna doctor mi a precizat clar ca este exclusa intoarcerea la serviciu.
anul acesta mai am inca 24 de zile de concediu medical in urma unei operatii din luna ianuarie. prima mea intrebare este cand voi intra in comisie, la 90 de zile de concediu medical acumulat in ultimele 12 luni, adica se va tine cont de perioada de medical din ianuarie, sau la 90 de zile CONSECUTIVE de medical pe care le voi acumula cu siguranta.
2. nu am apucat sa iau toate zilele de concediu de odihna. le mai pot lua in integralitate sau concediul de odihna se diminueaza in functie de zilele de concediu medical acumulate. as dori si un temei legal al raspunsului daca se poate.
3. daca ma aflu in concediu de crestere a copilului, mai pot participa la concursuri de promovare care se organizeaza in unitate, de exemplu sef serviciu.
4. este obligatorie optiunea de 1 an sau 2 ani pe care o voi alege la inceputul concediului de crestere a copilului. daca aleg 2 ani, ma pot intoarce la 1 an si 4 luni de exemplu, sau daca aleg 1 an, ma pot intoarce la 6 luni.
5. care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez pentru a intra in concediu de maternitate si apoi de crestere a copilului.
multumesc mult.

Mihaela Staicu
 User  Mihaela Staicu
a intrebat la 07 Oct. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului mihaela staicu la 12 Oct. 2014
Nu reiese de nicaieri din raspunsul colegei mele ca nu puteti participa la acest concurs. Acest raspuns vi-l poate da angajatorul, in raport cu indeplinirea sau nu a conditiilor cerute pentru participarea la concurs. Pueti reveni mai devreme din CIC, la cerere, si primi acest stimulent de insertie de care vi s-a precizat.

Puteti reveni la lucru si din concediul medical, cat timp nu este vorba de concediul de lauzie, medicul fiind obligat sa va modifice certificatul medical sub semnatura si parafa proprie. Nu are dreptul legal sa va refuze solicitarea de a relua activitatea mai devreme. Baza legela este 158/2005.

Concediul de maternitate se acorda de catre medicul dvs, nu necesita nicio etapa speciala. El se poate acorda incepand cu luna a 7-a de sarcina pe baza unui certificat medical. Este concediu medical dar de alt tip fata de cel obisnuit.

Cand solicitati CIC solicitati una din perioade, 1 an sau 2. Asa se acorda, cf OUG 111/2010, nu exisa alte perioade de CIC prevazute de actul normativ. Iar doriti sa reveniti mai devreme o puteti face pe baza unei cereri.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihaela Staicu
 User Mihaela Staicu
a raspuns userului adriana iancu la 09 Oct. 2014
va multumesc pentru raspunsuri, insa mai am o nelamurire
din ce ati precizat anterior, in perioada concediului de crestere a copilului, contractul individual de munca se suspenda, deci sa inteleg ca nu am voie sa particip la concursul de sef serviciu?
desi mi se pare logic ce spuneti, nu mi se pare corect, pana la urma este alegerea mea sa ma intorc la serviciu daca iau concursul, mi s ar parea normal sa am aceleasi sanse cu ceilalti angajati,nu? este o sansa ce apare o data la 5 ani si nu mi se pare normal sa alegi intre copil si sansa de a promova profesional. Si banuiesc ca un raspun negativ la depunerea dosarului se poate contesta la instanta competenta, nu?
astept cu interes raspunsul dvs, alaturi de un temei legal daca se poate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 09 Oct. 2014
Numarul de zile de concediu medical se cumuleaza intr-un an calendaristic.
Concediul de medical nu diminueaza numarul de zile de concediu de odihna.
In peroada concediului de crestere a copilului contractul individual de munca se suspenda.
Oricare dintre variante alegeti (1 an sau 2 ani) puteti sa reveniti la serviciu mai devreme, mai mult, daca se intampla asa beneficiati din partea statului de plata stimulentului de insertie (500 lei)care se acorda pana la data cand copilul implineste 2 ani.
Concediul sarcina si lauzie se acorda pe o perioada de 126 de zile calendaristice, acesta se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere si 63 de zile dupa nastere.Zilele de concediu sarcina si lauzie se compenseaza intre ele in functie de recomandarea medicului sau obtiunea celei care beneficiaza de acest concediu.Singura obligativitate este efectuarea unu numar de 42 de zile dupa nastere.La finalul celor 42 de zile puteti solicita concediul pentru crestere si ingrijire copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024