ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este baza de calcul a unui concediu medical pentru neoplazii, cod 14?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pana la data de 09 Ianuarie 2014 am fost in concediu de crestere si ingrijire copil pana la doi ani...inainte de a-mi expira acest concediu, in Decembrie am aflat ca sunt bolnava de cancer...am revenit in activitate pe 10 Ianuarie 2014 dar in aceeasi zi am intrat in concediu medical, cod 14, pentru neoplazii.
Problema mea provine din baza de calcul a concediului medical....de la unitatea unde lucrez eu, mi s-a comunicat ca baza de calcul o reprezinta ultimele sase luni de indemnizatie...adica fabuloasa suma de 662 lei, suma care este cu mult mai mica decat salariul minim pe tara....contractul de munca pe perioada nedeterminata cu institutia angajatoare a inceput la data de 01 Septembrie 2013, iar intre 01.09.2013-10.01.2014 cum am precizat mai sus am fost in concediu de crestere.
Intrebarea mea este daca baza de calcul a acestui tip de concediu medical este corecta (adica suma de 662 lei cat a fost indemnizatia de crestere si ingrijire copil) si nu ar trebui luat in calcul venitul precizat in contractul de munca încheiat la începutul angajarii (salariul de baza).
Mi se pare total injust ca baza de calcul a unui concediu medical de acest gen sa fie cu mult mai mic decat salariul minim garantat pe tara...


Iordache Laura
 User  Iordache Laura
a intrebat la 15 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Ian. 2014
Din pacate da, este. Pentru orice concediu medical baza de calcul este aceeasi, si anume veniturile realizate pe cele 6 luni anterioare celei de medical. In cazul dvs se ia in calcul indemnizatia CIC, este venit asimilat conform OUG 158/2005. Nu are importanta nivelul salariului minim brut pe tara in aceste cazuri.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Radu Anton violeta Georgescu G Stancu alexei delimart adriana iancu Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024