ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este perioada de suspendare a CIM in cazul descris mai jos?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


O angajata a societatii noastre are contractul de munca suspendat in perioada 08.07.2013-06.05.2014, fiind in concediu de ingrijire copil. Mentionez ca data nasterii a copilului este 09.05.2013.
Sotul angajatei, angajat si el al firmei, doreste sa intre in concediu de ingrijire copil o luna de zile. Intrebarea mea:este corect sa suspend contractul de munca al sotului in perioada 07.04.-06.05.2014, facand in acelasi timp incetarea suspendarii contractului sotiei cu data de 07.04.2014? (in acest caz ar trebui sa fac o corectie in Revisal a perioadei de suspendare a contractului de munca a angajatei).
Angajata va beneficia de stimulent de insertie, avand in vedere ca reia activitatea inainte implinirii copilului a varstei de 1 an?

Anca Precup
 User  Anca Precup
a intrebat la 25 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Feb. 2014
In primul rand data pana la care este acordat CIC nu este cea corecta. Concediul crestere copil se acorda pana la varsta de 1 an sau 2, 3 in cazul copilului cu handicap. In cazul de fata acest concediu ar fi trebuit acordat pana la data de 09.05 incluvis, asa cum prevede legea. Nu imi dau seama ce sta la baza scurtarii CIC cu 3 zile.

Apoi, pentru ca tatal sa poata intra in conceidul pentru crestere copil o luna sau mai mult din durata totala solicitata de mama, ea va trebui sa revina la lucru sa solicite intrarea in concediu fara plata, depinde cum prefera. Acestea fiind cele doua posibilitati prevazute de lege. Data la care ea intra in CFP sau revine la lucru coincide cu prima zi de CIC a tatalui.

Daca cei doi parinti opteaza pentru intrarea tatalui in CIC in ultima luna din totalul perioadei, aceata ar fi cuprinsa in intervalul 10.04 - 09.05.2014, concediul incetand de drept in data de 10.05. Inclusiv in ziua in care copilul implineste un an parintele are dreptul la indemnizatie si o va primi, daca nu este deja la lucru. (cf. OUG 111/2010).

Stimulentul de insertie se va acorda dupa ce tatal termina acea luna din concediul crestere copil, cele doua drepturi nu se suprapuna.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024