ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este perioada unnui medical ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua . In urma cu 4 luni am fost diagnosticat cu cancer stadiu 2 [ cod 098 ] si incepand din acel moment sunt in concediu medical! Am o mare rugaminte la Dvs : Pe ce perioada pot avea acest medical conform acestui diagnostic [ in luni ] , tinand cont si de faptul ca eu sunt pensionat grad 3 [ 4 ore ] ?

Iar alt aspect : Poate angajatorul sa modifice lunar suma destinata platii acestui medical ? Nu am beneficiat [ desi eu platesc o parte din tratament , pompa montarea ei , internarea etc ] in nici o luna de ACEEASI suma lunara ! Nu este luna din cele 4 pana acum care sa aiba aceeasi valoare sa zic asa ! Mai mult nu , dar mai putin da !

George Neacsu
 User  George Neacsu
a intrebat la 01 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 01 Apr. 2014
Concediul medical, in cazul diagnosticului dvs., poate fi acordat pentru un an pe durata a 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii lui pana la un an si sase luni, cu acordul medicului expert al asigurarilor sociale.

ART. 13 - OUG 158/2005
(3) Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare ?n cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:
.................
b) un an, cu drept de prelungire p?nă la un an şi 6 luni de către medicul expert al asigurărilor sociale, ?n intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoză meningeală, peritoneală şi urogenitală, inclusiv a glandelor suprarenale, pentru SIDA şi neoplazii, ?n funcţie de stadiul bolii;

Indemnizatia pentru incapactiate temporara de munca este impozabile si se retine si vireaza contributia pentru CAS pensii de 10,5%, procent aplicat la 35% din 2298 lei, raportandu-se la numarul de zile lucratoare din luna si numarul de zile lucratoare in care sunteti in medical in luna respectiva. Suma nu ar trebui sa difere de la o luna alta, odata ce sunteti in medical pe toata durata lunii, vedeti sa nu fie o eroare de calcul la angajator.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024