ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

care sunt cele 12 luni anterioare nasterii copilului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am intrebat la noi la resurse si mi-au spus ca cele 12 luni in discutie in vederea stabilirii cuantumului indemnizatiei sunt lunile anterioare celei in care se naste copilul.
Eu am gasit in norme (HG 52/2011) la art. 21 alin. 3 urmatoarea prevedere - Pentru luna in care s-a nascut copilul se ia in calcul venitul cuvenit in luna respectiva.
Pe mine m-ar avantaja sa-mi ia in considerare si venitul in care se naste copilul asa ca va rog sa ma lamuriti cum se aplica prevederea legislativa in mod corect?



Klaus Klaus
 User  Klaus Klaus
a intrebat la 23 Aug. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Aug. 2013
Ca sa fie un pic mai clara acea prevedere, o sa iau ca exemplu data nasterii copilului 10.09.2013, orientativ. Pentru o astfel de situatie, cand se calculeaza stagiul minim de 12 luni anterioare nasterii pentru acordarea dreptului la concediu si indemnizatie lunara se ia ca perioada de referinta 10.09.2012 - 10.09.2013. Daca in acest interval sunt 12 luni lucrate sau se aplica si alin (5) si (6), asa cum am subliniat in primul raspuns, vi se va acorda dreptul la CIC si ulterior la indemnzatia lunara.

Cand se va calcula indemnizatia, se vor lua in calcul veniturile pentru perioada de referinta 10.09.2012 - 30.09.2012, aplicandu-se deci acea prevedere identificata de dvs. Cu alte cuvinte, pentru luna septembrie 2013 in calculul indemnizatiei va intra venitul pentru intreaga luna, si nu doar cel corespunzator perioadei 01.09 - 10.09.2013 lucrate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Aug. 2013
Prevederea in cauza se refera la calcularea indemnizatiei pentru crestere copil, si nu la acordarea dreptului la concediu crestere copil si indemnizatie. Trebuie sa faceti distinctie intre perioada care sta la baza acordarii acestor drepturi (acel stagiu minim de 12 luni) si veniturile care intra in calcularea indemnizatiei pentru crestere copil. Astfel, ca sa primiti dreptul la concediu indemnizat pentru crestere copil anterior nasterii copilului trebuie sa aveti o perioada de 12 luni consecutive lucrate sau sa va fi aflat in una din situatiile asimilate celor 12 luni, listate la alin. (5) si (6) al art. 2 din OUG 111/2010.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024