ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ccc


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti cum e mai bine sa optez pentru crestere copil pana la 1 an sau 2ani, avand in vedere faptul ca am realizat un venit de 75% pe ultimele 12 luni de 2587,00 lei.
Si daca mai am un contract de 2 ore la o alta firma?
Va multumesc.

Adaugata in: Concedii
Ildico Bordiciuc
 User  Ildico Bordiciuc
a intrebat la 05 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ileana Zepa
 User Ileana Zepa
a raspuns userului diana miha la 09 Apr. 2012
Daca vei alege un an, acei bani vor fi mai multi decat daca alegi varianta cu 2 ani, cumulat. Din cate stiu, daca alegi varianta cu un an si nu doresti sa revii la serviciu cand copilul implineste un an, poti sa mai ramai acasa in concediu fara plata pentru inca un an poate ne lamureste d-na Ioana Popa daca am dreptate sau nu.
Alegerea este a ta, depinde si ce optiuni ai cand copilul va face un an... diana miha are dreptate, dar nu e un capat de tara sa reiei munca atunci cand copilul va avea un an. baiatul meu merge la o cresa particulara de la 11 luni si suntem f multumiti. a fost mai greu cand s-a imbolnavit prima data, a trebuit sa stam cateva zile cu el acasa, dar am facut prin rotatie: eu, sotul si mama.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Apr. 2012
Din punct de vedere stric financiar, optiunea pentru 1 an de zile este "mai avantajoasa", dat fiind faptul ca plafonul pentru indemnizatia de crestere copil este stabilit la 3400 lei. Se iau in calcul toate veniturile profesionale impozabile, inclusv cele de natura agricola, realizate in ultimele 12 luni. Este important si aspectul punctat de dna Miha, acela al nevoii copilului, insa optinuea financiara poate si ea cantari destul de mult. In plus, daca optati pentru concediu de 1 an si va reluati activitatea mai devreme de implinirea acestei varste de catre copil, aveti dreptul la acordarea stimulentului de insertie pana la implinirea varstei de 2 ani de catre copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 05 Apr. 2012
La calculul indemnizatiei se iau in considerare ambele venituri. Trebuie sa te gandesti foarte bine daca optezi pentru un an sau 2 ani de stat acasa, pentru ca dupa aceea nu mai poti schimba optiunea. Daca stai un an primesti 75% din venituri, daca stai doi ani o sa primesti maxim 1200 lei/ luna. Din punctul meu de vedere, as zice sa optezi pentru 2 ani. Cel mai bine pentru cel mic e sa stai cu el acasa cat mai mult. Din punct de vedere financiar e mai bine sa stai un an, dar pentru copil iti spun eu ca e mai bine sa stai 2 ani. La un an e prea mic ca sa-l lasi in grija altcuiva. Cel mai bine ii e langa mama.
Decizia e a ta! Succes!

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024