ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce fel de concediu de crestere a copilului trebuie sa ia un tata PFA


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ma numesc Todor Ileana si sunt in concediu de crestere a copilului de la nasterea gemenilor din data de 14.08.2012, si am inteles ca si tatal este obligat la concediu de 30 de zile. Cum sa faca acest lucru daca el nu e angajat nicaieri, ci e PFA? De ce are nevoie?

Ileana Todor
 User  Ileana Todor
a intrebat la 11 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Ioana Popa la 13 Mai. 2014
Acea luna de zile se va considera ca fiind parte din concediul solicitat de dvs asa cum prevede OUG 111/2010. Riscul, in cazul in care amandoi indeplinti conditiile de acordare, dar nu dati curs acestei prevederi, este acela ca statul va retine indemnizatia corespunzatoare unei luni de concediu.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Mai. 2014
Concediul crestere copil nu se adreseaza doar salariatilor, de el poate beneficia orice parinte care a realizat venituri profesionale impozabile in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. In cazul dvs tatal poate intra in crestere copil daca in cele 12 luni anterioare nasterii a realizat venituri profesionale pe intreg parcursul lor, in caz contrar prevederea nu se aplica asa cum apare in OUG 111/2010.

Va trebui sa isi suspende singur activiatea. Suspendare PFA se va face la ORC, el personal trebuie sa faca acest lucru sau cineva pe care il imputerniceste legal. Cu dovada susependarii si restul documentelor va merge la Primarie pentru acordarea indemnizatiei de somaj. Iar in acea luna dvs fie intrati in concediu fara plata, fie reveniti la lucru, in functie de cum optati.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024