ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce venituri pot obtine pe langa indemnizatia de crestere copil?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am un contract de inchiriere din oct. 2016 (pana in oct. 2020), inregistrat la ANAF, incheiat cu un cabinet medical, pt. o garsoniera luata cu credit ipotecar. Chiria o folosesc pt. plata ratei la banca. De asemenea, sunt angajata de 5 ani cu norma intreaga la o firma care plateste lunar contributiiile la stat. Urmeaza sa nasc in luna iunie si am vazut in OUG nr. 111/2010,actualizata 2018, ca dreptul la indemnizatie se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului si copilul nu a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap- art.16.alin.(2) lit.i. Alin.(3) prevede totusi ca plata indemnizatiei nu se suspenda in urmatoarele cazuri :
a) primeste diverse sume in baza legii, a contractului colectiv de munca sau a contractului individual de munca, acordate in perioada concediului pentru cresterea copilului, altele decat cele rezultate din desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu;
b) primeste indemnizatii in calitate de consilier local sau judetean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati in perioada de concediu, al caror nivel nu depaseste de trei ori cuantumul minim al indemnizatiei stabilit la art. 2 alin. (2) .

Daca exista cineva care ma poate lamuri sau stie institutia care poate raspunde la intrebare: nu mai am voie sa obtin venituri din chirie ( ceea ce eu consider tampenie din moment ce platesc impozit pe chirie si rata la banca) daca depun dosarul pt. indemnizatie de crestere copil ?

Diana Stefan
 User  Diana Stefan
a intrebat la 05 Feb. 2019
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024