ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CERERE CONCEDIU ODIHNA - obligatoriu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca un angajat sta in concediu de odihna este absolut obligatoriu sa existe o cerere de concediu semnata de el? Ma refer atat la CO pe care angajatii actuali il iau, cat si la zilele de CO cuvenite, care se acorda la desfacerea CIM. Este obligatorie cererea de CO si influenteaza absenta ei in cazul unui control sau este doar un document intern? (Am facut desfacerea unui angajat cu data de ieri 02.06.2014. El este din alt judet, la cateva sute de km distanta. A plecat acasa pentru o saptamana fara sa isi faca cerere de CO. Acum am aflat ca nu se mai intoarce la lucru. Mentionez ca respectivul angajat se afla in perioada de proba.)
Daca un angajat pleaca si avand dreptul la zile de CO, acestea nu apar in pontaj, este obligatoriu ca banii cuveniti pentru aceste zile sa apara in statul de plata?
Multumesc mult!




Adaugata in: Concedii
Patricia Negru
 User  Patricia Negru
a intrebat la 03 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Patricia Negru
 User Patricia Negru
a raspuns userului Ioana Popa la 04 Iun. 2014
Multumesc mult!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 04 Iun. 2014
Da, este obligatorie cererea intocmita si aprobata de angajator, cu semnaturile ambelor parti. Ea face dovada acordarii zilelor de concediu la solicitarea angajatului si in perioadele pentru care a fost programat sau pentru care acesta a solicitat zilele libere. Cererea trebuie inmanata si aprobata anterior plecarii efectiva a salariatului in CO.

Daca salariatul a plecat fara sa solicite CO in scris si fara sa i se aprobe acordarea lui pentru perioada ceruta atunci se considera absent nemotivat si se ponteaza ca atare. Ii puteti inceta contractul prin notificare scrisa inbaza art. 31 (3) din Codul muncii repulicat, atat timp cat este inca in perioada de proba. Tranasmiteti-i notificarea prin posta cu confirmare de primiri sau prin executor judecatoresc, poate chiar prin curier.

Dupa ce inceteaza contractul de munca, daca pentru perioada lucrata avea dreptul la zile de CO, neexistand o cerere de concediu pentru saptamna in care a lipsit se considera ca zilele nu sunt efectuate si nu i s-au acordat. Ceea ce inseamna ca la incetare va trebui sa ii compensati zilele de concediu respective. Ce puteti face este sa il rugati sa va transmita retroactiv o cerere de CO pentru zilele respective ca sa o aveti la dosar. Din punctul meu de vedere insa ar trebui sa ramaneti pe varianta absentarii nemotivate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024