ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CFS


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am revenit cu intrebarea: Daca imi iau CFS dintr-o unitate de stat (unde sunt angajata pe un post pe perioada nedeterminata), pentru a lucra in alta unitate de stat, pe un post pe perioada determinata. Daca dupa ce am lucrat sa zicem 2 luni imi pot lua CFS si de la unitatea unde sunt angajata pe perioada determinata? Am acest drept la CFS, daca sunt angajata temporar pe un post al unei pers care se afla in concediu crestere copil?

De fapt eu as dori sa-mi schimb locul de munca si cum in unitatea in care lucrez acum nu admite demisia cu acordul partilor, numai cu preaviz, as dorii sa imi iau CFS si sa incerc noul loc de munca care deocamdata nu are posibilitatea sa ma angajeze pe un post definitiv, astfel incat sa dorii pentru inceput sa " jonglez" putin si sa nu ma reped sa-mi bag preavizul pana nu vad despre ce este vorba si pana nu mi-se ofera niste garantii la noul loc de munca.

Ce ma sfatuiti, cum sa procedez mai bine in interesul meu?

Va multumesc anticipat.


Adaugata in: Concedii
Mihaela Dinu
 User  Mihaela Dinu
a intrebat la 27 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Mar. 2013
Aveti aceleasi drepturi ca orice salariat din cadrul unitatii, chiar daca sunteti incadrata pe perioada determinata si in calitate de suplinitor. Durata CFS insa se stabileste in Contractul colectiv de munca al angajatorului sau in Regulamentul intern.

Nu exista demisie cu acordul partilor, demisia implica preaviz, iar acordul partilor presupune exact ce ii spune si numele, incetarea cu acordul ambelor parti, dar la o data stabilita intr-un acord scris.

Angajatorul respectiv nu va poate incadra permanent pe postul altei persoane, ar trebui sa aiba un post diferit, chiar daca cu aceeasi deumire sau de acelasi tip. Cred ca va puneti sperantele pe un post care nu vi se cuvine, el apartinand deja altei persoane. Nu puteti fi incadrata decat temporar pe acel post.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Ioana Popa adriana iancu Radu Anton G Stancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024