ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
Un salariat isi doreste sa intre in CIC, luna aceasta (2 ani). Ce acte trebuie intocmite in acest caz de catre intreprindere si ce alte documente ii mai sunt necesare pentru depunerea dosarului?
Va multumesc,
Gina Anghelache

Adaugata in: Concedii Cic
Gina Anghelache
 User  Gina Anghelache
a intrebat la 09 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Gina Anghelache la 12 Iul. 2013
Raman, cu cateva completar. Mama fiind salariata, va avea obligatia sa efectueze concediul minim de lauzie, de 42 de zile, tatal putand solicita concediul crestere copil abia dupa finalizarea conceidului de lauzie de catre mama. Ea poate efectua si toate cele 126 de zile dupa nastere, sau 63 de zile, depinde cum opteaza. Dar minimul obligatoriu este de 42 de zile.

Plus, daca si mama indeplineste conditiile de acordare a concediului pentru crestere copil e bine sa stie amandoi ca, prin lege, are obligatia efectuarii a minim o luna din totalul celui solicitat de tata. In caz contrar, se va retine indemnizatia aferenta unei luni de concediu. (art. 11 din OUG 111/2010 reda acesta obligatie). Dreptul nu este transferabil.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gina Anghelache
 User Gina Anghelache
a raspuns userului Ioana Popa la 10 Iul. 2013
Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns, dar as dori sa mai fac o precizare: tatal, care este salariatul nostru doreste sa intre in CIC. Mama lucreaza in alta intreprindere. Raman valabile toate informatiile?
Gina Anghelache
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 09 Iul. 2013
Dupa ce veti primi cererea salariatului pentru concediu crestere copil, insotita de copia certificatului de nastere, intocmiti decizie de suspendare a CIM si operati in Revisal suspendarea in termen de 20 de zile lucratoare de la data suspendarii. Decizia se intocmeste in dublu exemplar, cate unul pentru fiecare parte, iar pentru salariata va trebui sa completati adeverinte tip cu veniturile realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Se regaseste in Anexa 2 la HG 52/31.01.2011 aceata adeverinta.

Toate documentele necesare pentru dosarul de indemnizatie se regasesc listate pe site-urile Primariilor sau Directiilor de Asistenta Sociala. V-o recomand pe aceasta http://www.protectiacopilului6.ro/directia-protectie-sociala_doc_29_serviciul-alocatii-si-indemnizatii_pg_0.htm , gasiti lista completa aici.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
George Andreescu Radu Anton Marius Ion violeta Georgescu Gratiela Petrescu G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024