ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Dupa cei 2 ani de CIC se poate intra in concediu fara plata inca 1 an, adica pana la implinirea varstei de 3 ani a copilului? Mentionez ca nu are handicap, dar nu am posibilitati ca sa aiba grija altcineva de el. Daca angajatorul e de acord si-mi aproba acest concediu fara plata, acesta poate fi luat in considerare pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea urmatorului copil?

Adaugata in: Concedii
Mona Ionita
 User  Mona Ionita
a intrebat la 14 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2012
Concediul pentru crestere copil, cu sau fara plata se acorda numai pana la 2, respectiv 3 ani. Nu mai mult de atat.

In cazul concediului fara plata, acesta se acorda incepand din al doilea an si dupa primele 3 nasteri sau dupa primele 3 situatii de adoptie sau primire a unui copil in grija, asa cum prevede OUG 111/2010.

Art. 6
1 Dup?? ??mplinirea de c??tre copil a v??rstei de un an, cu excep??ia copilului cu handicap,
persoanele care au optat pentru acordarea concediului pentru cre??terea copilului ??i indemniza??ia lunar?? prev??zute la art. 2 alin. 1 lit. a au dreptul la concediu f??r?? plat?? pentru cre??terea copilului p??n?? la v??rsta de 2 ani.
2 Cererea pentru acordarea concediului f??r?? plata indemniza??iei pentru cre??terea copilului se depune ??i se ??nregistreaz?? la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de na??tere al copilului.

Art. 10
1 Persoanele care ??ndeplinesc condi??iile prev??zute la art. 2 au dreptul la concediu f??r?? plata indemniza??iei pentru cre??terea copilului dup?? primele 3 na??teri sau, dup?? caz, dup?? primele 3 situa??ii prev??zute la art. 8 alin. 2.
2 Durata concediului prev??zut la alin. 1 este de 4 luni ??i se acord?? integral, o singur?? dat??, fiec??ruia dintre p??rin??ii fire??ti ai copilului sau, dup?? caz, persoanelor prev??zute la art. 8 alin. 2, ??n perioada p??n?? la ??mplinirea de c??tre copil a v??rstei de 2 ani, respectiv a v??rstei de 3 ani, ??n cazul copilului cu handicap.
3 Cererea pentru acordarea concediului f??r?? plata indemniza??iei pentru cre??terea copilului se depune ??i se ??nregistreaz?? la angajator, pe baza livretului de familie sau a certificatului de na??tere al copilului.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Mai. 2012
Puteti solicita angajatorului un concediu fara plata pentru interese personale, dar de concediu fara plata pentru crestere copil nu puteti beneficia dupa implinirea varstei de 2 ani de catre copil. Nu puteti obtine o alta indemnizatie crestere copil pe durata concediului fara plata, de altfel concediul, asa cum ii spune si numele, este fara plata.

Daca ati putea beneficia de concediu fara plata pentru crestere copil, in cazul unei noi nasteri aceasta perioada s-ar lua in considerare pentru indemnizatie crestere copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024