ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

CIC pt al doilea copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, va rog daca puteti sa imi raspundeti la o intrebare:
Eu sunt in CIC, am optat pt 2 ani pana in septembrie 2013, interruperea activitatii s-a realizat, insa eu aveam contract determinat pana la 31 august 2012- lucrez in invatamant - profesor suplinitor. Anul acesta nu am reusit sa-mi depun dosar pt a lua un nou post din 1 sept. 2012.
Ce se poate intampla in cazul asta, in care nu voi mai fi angajata din 1 sept. 2012? Nu mi se mai da indemnizatia de 600 lei? Cei de la primarie mi-au spus ca nu conteaza contractul de munca ci conteaza daca ai cotizat ultimele 12 luni inainte de intrare in CIC
Si o alta intrebare:
In ianuarie 2013 voi naste al doilea copil, ce se poate face pentru a beneficia de indemnizatie? Daca nu mai sunt angajata nicaieri - se prelungeste cumva prima indemnizatie?
Multumesc si astept un raspuns - va dati seama in ce situatie ma aflu.



Adaugata in: Concedii Cic
Monica Golea
 User  Monica Golea
a intrebat la 19 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Imbrea
 User Monica Imbrea
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Sep. 2013
buna ziua!va rog sa ma ajutati cu un raspuns.in aprilie 2013 am revenit la munca din cic cu primul copil si acum in septembrie am ramas insarcinata cu al doilea copil,mai pot beneficia de concediul de crestere coili pana la doi ani.nu am intreruperi de contract de munca.va rog sa-mi raspunde-ti.va multumesc mult!!!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului MONICA GOLEA la 22 Iun. 2012
Nu veti avea probleme cu cel de-al doilea concediu pentru cresterea copilului. Concediul crestere copil se asimileaza ca perioada la stagiul de cotizare. Daca intrati din CCC 1 direct in CCC 2, fara pauze, veti primi aceeasi indemnizatie ca pentru CCC 1.

Angajatorul cu care exista contractul incheiat, scoala respectiv, va poate elibera adeverinta, chiar daca acest contract inceteaza. Ei va pot da adevrinta si in cazul unui somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Monica Golea
 User Monica Golea
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Iun. 2012
multumesc pentru raspuns,
contractul de munca va expira pe 31 august 2012, asa a fost incheiat si e normal sa expire. Pentru a-l prelungi ar fi trebuit sa dau un nou examen de titularizare in invatamant si sa iau alte scoli, adica un nou post, pe care sa-l fi declarat rezervat. Acest lucru nu am reusit sa-l fac deoarece nu m-am incadrat in perioada de depunere a dosarelor, as fi vrut, dar s-a schimbat metodologia si nu am stiut.
Problema mea era ca daca contractul se incheie si eu nu mai figurez ca angajata nicaieri, e vreo problema pentru a doua indemnizatie? Am inteles din ce mi-ati scris ca oricum concediul in care ma aflu e considerat stagiu de cotizare, dar cand ma va pune sa completez formulare....daca ma pune sa aduc ceva, vreo hartie de la angajator si normal, eu nu am de unde sa aduc?
multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Iun. 2012
Veti intra direct in al doilea concediu crestere copil, dupa finalizarea primului concediu, acesta fiind astimilat stagiului de cotizare pentru un nou concediu crestere copil.

Referitor la incetarea contractului de munca inteleg din ceea ce spuneti ca incetarea a avut deja loc, mai devreme de termenul legal prevazut in contract pentru incetarea lui. Verificati cu angajatorul motivul pentru care contractul a incetat mai devreme, daca este asa.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Iun. 2012
Contractul individual de munca inceteaza de drept la data pentru care a fost incheiat. Beneficiati pe mai departe de indemnizatie crestere copil pentru primul si apoi pentru ce de-al doilea copil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024