ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cine poate acorda concediu medical pentru copilul bolnav


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, copilul meu este inregistrat la un mediuc de familie cu specializare pediatrica, adica vede si copii, iar eu la un medic de familie cu specializare medicina generala. Copilul meu a luat de la cresa o stomatita aftoasa si a trebuit sa raman acasa cu el, si am cerut concediu medical de la doctorita mea intrucat cea a copilului mi-a mai facut figuri in trecut. Doctorita mea mi-a dat concediu cu cod 09, pentru ca mi-a zis ca poate sa imi dea si ea pentru copil chiar daca nu e inscris la dansa. Am sunat-o pe doctorita copilului intrucat aveam nevoie de aviz de reintoarcere in colectivitate si am intrebat-o daca vrea sa il vada, i-am zis ca sunt acasa cu el si ce tratament am primit de la urgente, pentru ca am ajuns la urgente sa nu o mai deranjez. M-a intrebat daca vreau medical si i-am zis ca am de la doctorita mea de familie si atunci mi-a zis sa imi mut copilul acolo pentru ca ea nu avea dreptul sa se bage peste ea si sa imi dea mie concediu pentru copil. Acum eu nu mai inteleg nimic, nu cunosc legislatia, va rog frumos sa ma lamuriti cine poate sa imi dea concediu pentru copil bolnav, doar doctorita lui sa si a mea?

Va multumesc,
Dana

Dana Danciu
 User  Dana Danciu
a intrebat la 04 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 05 Iun. 2014
Cred ca este maidegraba o problema de concurenta acolo si nu de drepturi necuvenite. Medicul dvs de famielie avea dreptul sa va acorde acest concediu pentru ingrijirea copilului bolnav, legea prevede ca el este cel care elibereaza certificatul pentur un astfel de medical.

ART. 28 - OUG 158/2005
Indemnizaţia pentru ?ngrijirea copilului bolnav ?n v?rstă de p?nă la 7 ani sau a copilului cu handicap cu afecţiuni intercurente p?nă la ?mplinirea v?rstei de 18 ani se acordă pe baza certificatului de concediu medical eliberat de medicul de familie şi a certificatului pentru persoanele cu handicap, emis ?n condiţiile legii, după caz.

Poate doamna doctor pediatru nu cunoste in totalitate prevederile legii in aceasta directie. Concediul medical vi se acorda dvs si nu copilului, deci nu puteati sa primiti medicalul de la un pediatru in calitate de parinte.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024