ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Compensare concediu odihna din anul 2013


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avem un salariat care a avut raportul de servici suspendat de la data de 03.06.2013 pana pe 30.08.2016 cand si-a incheiat definitiv raportul de servici cu institutia noastra; drept urmare, angajata cere compensarea zilelor de concediu de odihna neefectuate in anul 2013 pana la data suspendarii.
Are dreptul la compensarea zilelor de concediu odihna aferente anului 2013?

Conform Codului Muncii "Conform articolului 146 alineatul 1 din Codul muncii, ?concediul de odihnă se efectuează în fiecare an?, iar potrivit articolului 146 alineatul 2 ?(...) angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual?. În opinia noastră, neîndeplinirea de către angajator a obligaţiei de a acorda salariaţilor dreptul de a beneficia de concediul de odihnă rămas neefectuat în următoarele 18 luni nu poate avea drept consecinţă pierderea de către salariaţi a zilelor de concediu neefectuate"nu sunt lamurita dacqa putem compensa concediul de odihna din 2013.
Multumesc!


Vicol Irina
 User  Vicol Irina
a intrebat la 19 Sep. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024