ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concedii medicale si somaj


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, din data de 16.10.2013 am intrat in somaj pana in 15.04.2014. La data de 28.01.2014 sunt in concediu medical dat in 9.01-31.01.2014 avand o sarcina de 10 sptamani, deci somajul e suspendat in 9 ian 2014. Dupa 01 .02.2014 la cate zile de medical mai am dreptul? Somajul cand il pot relua? Data nasterii ar fii in august pe 28. Daca am concediu, cele 90 de zile pot intra din luna a 7 a in prenatal ?
Pot avea dreptul si la cei 2 ani (ccc copil)? Somajul il pot relua peste 2 ani dupa concediul de crestere copil? Stiu ca am pus multe intrebari, dar sunt confuza nu stiu ce sa fac dupa data de 31.01.2014 cand se termina medicalul. Nu am avut concedii medicale niciodata.
Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Adaugata in: Concedii Concedii
Irina Dordea
 User  Irina Dordea
a intrebat la 28 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 28 Ian. 2014
Aveti dreptul la concediu medical de pana la 183 de zile intr-un an calendaristic. Insa incepand cu cea de-a 91-a zi aveti nevoie de acordul medicului expert al asigurarilor sociale pentru prelungirea lui. Somajul se va suspenda in continuare pe baza certificatelor medical. Din cea de-a 7-a luna puteti intra in concediul de maternitate prenatal, apoi in cel postnatal dupa ce nasteti si dupa ce il finalizati intrati in CIC. Toate aceste concedii suspenda somajul, cf. legii, ducand astfel la prelungirea lui. Somajul poate fi reluat, la cerere, dupa ce finalizati concediile.

Puteti beneficia de indemnizatie crestere copil fara probleme atat timp cat in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului ati realizat venituri impozabile, profesionale sau asimilate. Intra in clacul si indemnizatiile medicale pentru boala obisnuita si concediul prenatal, cat si perioada de somaj in care ati primit indemizatie.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024