ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediile medicale se considera vechime in munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,nevasta este angajata la un magazin din iunie anul trecut,este gravida in luna a 3-a,vrea sa isi ia concediu medical,in iunie o sa aiba un an pe cartea de nunca,oare o sa beneficieze de ajutorul de la stat(800ron)si oare demersuri trbuie sa facem,cum se procedeaza?

Szabo Szabolcs
 User  Szabo Szabolcs
a intrebat la 10 Mar. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 11 Mar. 2014
Da, o sa beneficieze de concediu si indemnizatia crestere copil, atat timp cat realizeaza venituri in cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului. Concediul medical se ia in considerarea, inclusiv cel prenatal, pentru acordarea acestor drepturi.

Indemnizatia minima este de 600 de lei, nu 800, iar alocatia de stat pentru copil de 200 de lei nu este conditionata de veniturile realizate anterior nasterii. Sunt venituri diferite. Poate foarte bine sa primeasca alocatie de stat, dar sa nu primeasca indemnizatia cat timp nu indeplinetse conditiile, teoretic vorbind.

Valoarea indemnizatiei pentru crestere copil este de 85% din media veniturilor nete din cele 12 luni anterioare nasterii copilului. Minimul acordat este de 600 lei indiferent de durata concediului solicitat, iar maxim ajunge la 1200 lei pe luna pentru concediul de pana la 2 ani, respectiv 3400 lei pentru concediul de pana la 1 an sau 3 ani in cazul copilului cu handicap.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024