ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu 126 zile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!sunt in concediu prenatal si as vrea sa va intreb daca in concediul prenatal trebuie sa stau numai acasa cum este concediul medical..s au nu are nici o treaba...nu vreau sa an probleme in caz ca ies in oras sau etc....si as vrea sa va mai intreb pt indemnizatie crestere copil trebuie sa merg la primarie dupa ce nasc pt a ma interesa ce si cum s au trebuie de acum pana nasc? Si a 3-a intrebare...daca angajatorul nu mi ar fi platit contributiile pt a ma incurca sa i au indemnizatia pt crestere copil..ar putea sa mi mai elibereze adeverinte pt cebmi a trbuit..adica vreau sa zic ca mi a eliberat adeverinta de atatea ori cand mi a trebuit...si se poate daca nu mi ar fi platit contributiile sa nu mi elibereze adv..va multumesc!

Adaugata in: Concedii
Mya Mya
 User  Mya Mya
a intrebat la 06 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mya Mya
 User Mya Mya
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Mai. 2014
Nu ma refer la concediul prenatal s au postnatal si la indemnizatia pt crestete copil..imi cer scuze daca le am incurcat..
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 08 Mai. 2014
Nu exista prevederi de acest tip aplicabile concediului pentru maternitate. Numai in cazul concediului pentru incapacitate temporara de munca exista astfel de impuneri. Cel de maternitate are la baza niste investigatii medicale care dovedesc existenta sarcinii.

Concediul si indemnizatia crestere copil le puteti solicita numai dupa ce terminati concediul de lauzie a carui durata nu trebuie sa fie mai mica de 42 de zile.

Concediul il solicitati la angajator daca sunteti salariata, iar la Primarie mergeti pentru indemnizatie.

Nu ar avea de ce sa nu va elibereze adeverinta, in ea sunt trecute veniturile nete din cele 12 luni anterioare, supuse impozitului pe venit, impreuna cu indemnizatiile medicale acordate in perioada anterioara nasterii, in cele 12 luni. Contributiile nu stau la baza acordarii concediului de acest tip, decat daca eventual ati cotizat la pensii si nu ati fost salariata sau ati realizat venituri profesionale de alta natura pentru care ati platit CAS.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024