ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Ajutati-ma si pe mine cu un raspuns. La firma la care lucrez angajatorul nu vrea sa-mi dea o zi libera desi am dreptul pentru ca mai am zile de concediu de luat. Intrebarea ar fi: poate angajatorul sa ma dea afara de la locul de munca daca lipsesc o zi chiar daca el nu vrea sa-mi dea ziua aceea libera?

Adaugata in: Concedii Marketing
Bejenaru Georgiana
 User  Bejenaru Georgiana
a intrebat la 15 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Bejenaru Georgiana
 User Bejenaru Georgiana
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Aug. 2012
Va multumesc pentru raspuns. Va mai deranjez cu o intrebare: Daca angajatorul ma da afara, nu e obligat cum scrie si in contractul de munca sa ma tina 15 zile in preaviz? Si inca ceva sper sa nu fie prea mare deranjul: Cum pot afla daca am carte de munca, pentru ca angajatorul imi spune ca nu am, numai sa nu-mi dea somaj.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Aug. 2012
Va poate declansa o cercetare disciplinara, ca urmare a absentei nemotivate, iar daca in urma cercetarii se constata vinovatia dvs. el poate dispune incetarea contractului de munca, sub forma sanctiunii disciplinare. Numarul absentelor nemotivate la care se considera ca angajatorul a savarsit abatere disciplinara este prevazut in Regulamentul intenr sau contractul colectiv de munca (CCM) aplicabil, iar minimul poate fi si una, dat fiind faptul ca legea nu prevede restrictii in acest sens iar CCM national care prevedea un minim de 3 absente nemotivate pentru a fi considerate abatere nu mai este valabil, este foarte important ce prevede Regulamentul sau CCM aplicabil.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024