ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu crestere copil pana la 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara! Sunt cadru didactic in invatamantul preuniversitar, profesor titular din 01.09. 2000. In perioadele 2004-2006, respectiv 2007-2009 am fost in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, urmate de revenirea la catedra. Cele 2 perioade de cic de care am beneficiat se considera vechime in invatamant sau doar vechime in munca? Mentionez ca am adresat o cerere la ISJ-ul de care apartin si ma aflu in posesia a 2 raspunsuri care contin informatii contradictorii. Jurista ISJ-ului spune ca ar fi trebuit sa fiu incadrata la 01.09.2010 la transa 10-14 ani cu spor de stabilitate, in virtutea OMECT 1350/2007, in vigoare la data respectiva. Secretara scolii invoca Legea 63 /2011 si nu vrea sa ma reincadreze, actualmente eu fiind in continuare la 6-10 ani. Ce cai legale am pentru clarificarea problemei?

Liana Plesa
 User  Liana Plesa
a intrebat la 15 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2012
Concediile insa nu sunt asimilate si vechimii in specialitate, cred ca la acest lucru se refera cei care v-au invocat legea 63/2011. Vechimea in invatamant ar fi vechimea in specialitate, pe cand vechimea in serviciu este cea acumulata la locul de munca sau intr-o unitate.

Art. 3 - Legea 63/2011
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2012
Concediile pentru crestere copil de care ati beneficiat dumneavoastra au fost acordare in baza OUG 148/2005 care prevedea:

Art. 18. 7 Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta.

Astfel ca in baza acestei prevederi ar trebui sa beneficiati de drepturile care vi se cuvin.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
Ioana Popa
Gratiela Petrescu G Stancu Marius Ion adriana iancu Viviana Serni violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024