ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu crestere copil pentru al doilea copil-solutii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Ma aflu in concediu crestere copil - 2 ani care expira pe 25 septembrie 2013. La inceputul lunii noiembrie 2013 voi naste al doilea copil. Dupa parerea mea, as avea doua optiuni:
1) Sa stau pana pe 25 septembrie in Concediu crestere copil si pe 26 septembrie sa intru direct in prenatal.
2) Sa ma intorc la serviciu pe data de 1 iulie pentru 3 luni respectiv: iulie, august, septembrie, iar pe 1 octombrie sa intru in prenatal.
La serviciu castig aproximativ 2.000 lei/luna. In ce masura mi-ar ridica veniturile pentru concediu de maternitate si cea de-a doua indemnizatie cele 3 luni lucrate?
Daca intru din CCC direct in prenatal pentru al doilea copil se calculeaza ceva sau se da indemnizatia minima de 600 lei?
Care din cele doua optiuni m-ar putea avantaja financiar? (cam cat de mare ar fi diferenta?) Va multumesc mult, mult de tot!

C Glorya
 User  C Glorya
a intrebat la 16 Iun. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului C Glorya la 24 Iun. 2013
Pe perioada concediilor medicale de orice tip, in calitate de salarait primiti o ndemnizatia, aceasta este indemnizatia medicala, este reglementata prin OUG 158/2005.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
C Glorya
 User C Glorya
a raspuns userului Ioana Popa la 18 Iun. 2013
Va multumesc mult, mult de tot pentru raspunsul dvs. Ce intelegeti prin indemnizatie medicala? Toate cele bune!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 17 Iun. 2013
Daca intre CIC si cea de-a doua nastere va exista o intrerupere atunci fie reveniti la lucru in acele zile si intrati direct in prenatal, apoi in postnatalul minim de 42 de zile sau mai mult (daca optati pentru o perioada mai mare de medical). Concediul de crestere copil, in acest caz, se va calcula pe baza indemnizatiei anterioare si a indemnizatiei medicale prenatale. Daca lucrati vreuna din zilele ramase de la incetarea CIC pana la nastere, atunci pentru ea veti primi salariul corespunzator si va intra in calculul indemnizatiei.

Puteti proceda si cum sugerati dvs, sa reveniti mai devreme cu cateva luni, caz in care aveti dreptul si la stimulent de insertie din partea statului, daca solictiati acordarea lui. Intrati in prenatal si dupa nastere postnatal, apoi crestere copil parcurgand aceleasi etape ca in cazul primului CIC.

Nu vi se da indemnizatia minima ci vi se calculeaza in functie de propriile venituri. Indmizatia este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni anterioare nasterii. Intra aici salariu, indemnizatii medicale, crestere copil, somaj etc.

Tinand cont de acest detalii vedeti care v-ar avantaja mai mult. Daca reveniti cu cateva luni mai devreme, veti avea o perioada in care primiti salariu si indemnizatie medicala, ceea ce ar putea salata putin indemnizatia ulterioara.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024