ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de crestere a copulului


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, as dori sa afu si eu daca pot beneficia de concediu de crestere a copilului de 2 ani . Am terminat scoala anul trecut in vara , mai exact in vara anului 2011 si mam angajat pe data de 3 august 2011 . La data de 1 mai 2012 mi sa desfacut contractul de munca deoarece a fost restructurare de post . Am ramas insarcinata la jumatatea lunii aprilie si acum am 4 luni de sarcina . Perioada in care am lucrat este de aproximativ 9 luni ,insa nu am reusit sa ma angajez la o alta unitate pana in prezent si am o intrerupere de cand mi sa desfacut contractul de munca si pana in prezent de 3 luni.Daca acum am 4 luni de sarcina as mai avea 5 luni pana la nastere si nu stiu daca se poate face ceva . Intrebarea mea este ce as putea sa fac pentru a beneficia de concediul de crestere a copilului sau daca trebuie sa mai platesc in urma sau ce anume trebuie sa fac pentru a beneficia de acest concediu? Sau ma mai gandeam sa ma angajez inca 3 luni si sa intru in somaj (am inteles ca se acorda somaj daca lucrezi in ultimele24 de lui cel putin 12 luni)si din somaj poate pot sa intru in acest concediu de crestere a copilului... Astept un raspuns urgent .... multumesc.

Adaugata in: Concedii
Iulia Concioiu
 User  Iulia Concioiu
a intrebat la 02 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Aug. 2012
Somajul se ia in considerare pentru acordarea concediului crestere copil, insa in cele 12 luni se includ perioadele realizate anterior nasterii, nu si cele realizate dupa nasterea copilului. Este o conditie impusa legal.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Aug. 2012
Din pacate nu puteti beneficia de concediu crestere copil in conditiile date. In cele 12 luni anterioare nasterii copilului ar trebui sa realizati venituri supuse impozitului sau va aflati in una din situatiile luate in considerare pentru stabilirea celor 12 luni, asa cum sunt ele prevazute de art. 2 din OUG 111/2010. Dvs. insa aveti o pauza mare de 3 luni, in care inteleg ca nu ati fost nici in somaj. Daca totusi in acele trei luni ati fugurat ca somer iar pana la naterea copilului si dupa terminarea somajului reusiti sa va incadrati in munca sau sa va incadrati intr-o alta situatie dintre cele prevazute la art. 2 din ordonanta amintita, atunci veti putea beneficia de somaj.

Vedeti aici http://www.clublegislatiamuncii.ro/codul-muncii/cim-pe-perioada-determinata-5759.html si care sunt acele perioade despre care va vorbeam.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024