ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de crestere copil 2 ani


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am urmatoare situatie: in luna aprilie o salariata a nascut. Vreau sa-i suspend contractul de munca pt concediu crestere copil. Problema mea este ca pe langa contractul de munca, ea este si asociata la o societate in procent de 50%. Trebuie scoasa ca asociata pentru a beneficia de concediu de crestere copil sau este buna si o declaratie pe propria raspundere la notar ca nu o sa beneficieze de dividende in urmatoarele 2 ani de zile? Nu stiu cum este bine si legal ca sa nu aiba probleme la acordarea indemnizatiei.
Multumesc!

Adaugata in: Concedii Resurse umane
Mihaela Tanasa
 User  Mihaela Tanasa
a intrebat la 07 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2012
Ea nu trebuie scoasa din asociatie insa va trebui sa declare ca pe perioada concediului si a acordarii indemnizatiei nu va realiza venituri supuse impozitului pe venit. Cei de la Directia de Asistenta Sociala sau Primarie ii pot spune daca este o problema detinerea statutului de Asociat. Opinia mea este ca nu ii va crea probleme acest statut, insa veniturile din dividente nu se vor lua in considerare la calculul indemnizatiei pentru crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Mai. 2012
Pe dumneavoastra ar trebui sa va intereseze doar cererea pentru crestere copil si suspendarea contractului de munca. Problema obtinerii indemnizatiei sau nu se rezolva la primaria unde urmeaza sa-si depuna dosarul.Personal, cred ca procedura de renuntare la calitatea de asociat este mai anevoiasa si trebuie transata la nivelul societatii la care activeaza in aceasta calitate.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024