ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de crestere copil sau concediu de risc maternal?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua..sunt angajata la un spital pe perioada nedeterminata iar momentan ma aflu in concediu de maternitate pana la data de 1 iulie.As dori sa stiu daca vreau ca sotul sa beneficieze de indemnizatie crestere copil eu cand trebuie sa anunt angajatorul si totodata as vrea sa stiu daca exista vreo lege privind protectia maternitatii la locul de munca tinand cont ca ma voi intoarce la munca ,mai exact pot beneficia de concediu de risc maternal?Am auzit ca se poate lua si dupa ce ai nascut..multumesc..astept raspuns

Adaugata in: Concedii
D Ionela
 User  D Ionela
a intrebat la 06 Iun. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului d ionela la 10 Iun. 2014
La concediul de maternitate nu se poate renunta odata ce vi s-a acordat, nu este acelasi lucru cu concediul pentru incapacitate temporara de munca pe care il puteti intrerupe mai devreme. Cel putin legea nu prevede aceasta posibilitate. Sotul poate intra si dupa ce efectuati cele 7 zile, nu trebuie sa intre in crestere copil obligatoriu cu data de 1. Indemnizatia lui va fi aceeasi indiferent la ce data intra.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
D Ionela
 User D Ionela
a raspuns userului Ioana Popa la 08 Iun. 2014
va multumesc pentru raspuns dna.Ioana Popa..as vrea inca un lucru sa stiu ..daca dupa ce am nascut au trecut acele 42 zile obligatorii postnatal dar as mai avea de luat 7 zile ,pot renunta la acele zile pentru ca sotul sa intre cu data de 1 iulie..
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Iun. 2014
Concediul de risc maternal se acorda in baza OUG 96/2003 privind protectia maternitatii la locul de munca. Se poate acorda si dupa revenirea din concediul de maternitate, daca nu optati pentru CIC. Totodata, in raportul intocmit de catre angajator impreuna cu medicul de medicina muncii referitor la conditiile de risc prezente la locul de munca ar trebui sa apara recomandarea medicului pentru acordarea concediului pentru risca maternal si riscurile efective la care va puteti supune.

Nu trebuie sa anuntati angajatorul dvs referitor la intrarea sotului in CIC. Sotul va trebui sa se adreseze el angajatorului sau, cu o cerere scrisa prin care sa solicite acordarea CIC, dar numai dupa ce finalizati concediul de lauzie din durata totala a celui de maternitate.

Daca indeplinti si dvs conditiile de acordare a CIC si tatal va fi cel care opteaza pentru el, dvs va trebui sa efectuati minim o luna din durata solicitata de el ca sa nu i se retina indemnizatia aferenta unei luni.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024