ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

As dori sa stiu cum se calculeaza concediul de odihna in cazul unui salariat care a avut 7 zile de concediu in luna ianuarie 2013 (din totalul de 28 aferente anului 2013). La data de 15 ianuarie 2013 a iesit la pensie si apoi a fost reangajat cu data de 16 ianuarie 2013. Noul concediu stabilit la reangajare este de 27 de zile. Zilele efectuate la inceputul anului ar trebui oprite din numarul celor primite la reangajare?

Va multumesc,
Gina Anghelache

Gina Anghelache
 User  Gina Anghelache
a intrebat la 26 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 26 Iul. 2013
Corect ar fi fost sa nu-i acordati concediu de odihna stiind ca se pensioneaza cu 15 ianuarie 2013. La orice incetare de contract se face regularizarea dreptului de concediu de odihna ori se retine suma acordata pentru concediu de odihna in plus fata de cat i s-ar fi cuvenit , ori se compenseaza in bani dreptul de concediu neefectuat.

Odata cu iesirea la pensie i-a incetat contractul de munca.La incetare trebuia sa faceti regularizarea acestui drept si sa-i retineti contravoaloarea indemnizatiei de concediu de odihna acordata in plus fata de ceea ce i s-ar fi cuvenit

Ulterior ati incheiat un nou contract de munca in care ati trecut si numarul de zile de concediu de odihna la care are dreptul.

Dat fiind faptul ca salariatul are continuitate in unitate chiar daca activitatea acestuia se desfasoara pe doua contracte pentru anul 2013 are dreptul in total la 28 de zile de concediu din care efectund 7 mai raman 21 de zile de efectuat pana la sfarsitul anului .
Aceasta solutie este de avarie.Puteti insa sa faceti regularizarea de care v-am spus.Ii retineti banii necuveniti pentru cele 7 zile de concediu si apoi ii acordati in baza noului contract de munca cele 28 de zile de concediu .
In CIM se trece nr de zile de concediu de odihna la care are dreptul salariatul in functie de criteriile stabilite la unitate la acordarea acestuia.
Durata concediului de odihna insa ,este proportionala cu timpul efectiv lucrat in cursul anului.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
alexei delimart adriana iancu Radu Anton G Stancu Gratiela Petrescu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024