ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua
angajatorul meu mi-a comunicat de curand ca la zilele de concediu de odihna or sa se numere si zilele de sambata ,din cate stiu eu se numara doar zilele de luni pana vineri
Ce face el este legal?

Adaugata in: Concedii
Bogdan Alexandru
 User  Bogdan Alexandru
a intrebat la 20 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 22 Mar. 2012
Din punctul meu de vedere, aceasta procedura nu este una corecta, dat fiind faptul ca zilele de sambata si duminica sunt zile de repaus saptamanal prin prevederile CM iar sarbatorile legale nu fac parte din acest concediu, chiar daca el cuprind si zile de week-end. Zilele lucratoare sunt luni - vineri iar concediul se acorda pentru acest tip de zile, nu si pentru sambata si dumnica.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 20 Mar. 2012
In raspunsul meu mentionam despre posibilitatile de negociere a dreptului de concediu de odihna in contractul individual de munca, Sunt unitati care negociaza concediul in zile calendaristice dar au in vedere ca acesta sa nu fie sub numarul minim de zile lucratoare stabilit de CM sau CCM
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2012
Concediul de odihna anual se acorda in zile lucratoare, si nu calendaristice. Sambata si duminica nu sunt considerate zile lucratoare, ele sunt zile de repaus saptamanal, libere prin efectul legii. In situatiile in care aceste zile de sambata sau duminica devin zile de lucru in cadrul companiei, salariatul primeste un spor pentru acest caz, insa ele nu intra in calculul concediului de odihna. Prin contractul colectiv de munca se negociaza numai durata efectiva a concediului, ce nu poate fi mai mica de 20 de zile lucratoare intr-un an calendaristic.

Art. 145
1 Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.
2 Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
3 Sarbatorile legale in care nu se lucreaza, precum si zilele libere platite stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil nu sunt incluse in durata concediului de odihna anual.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2012
Concediul de odihna se poate negocia in zile lucratoare sau zile calendaristice. Trebuie sa stiti insa ca minimum de zile lucratoare de concediu de odihna intr-un an de zile nu trebuie sa fie mai mic decat cel prevazut in codul muncii republicat la articolul 145 , alineatul 1 care este 20 de zile lucratoare pentru conditii normale de lucru sau sub numarul prevazut in contractul colectiv de munca.
Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Caraianis V
 User Caraianis V
a raspuns la intrebare la 20 Mar. 2012
NU,NU,NU....de cinspe mii de ori nu.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024