ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
La sfirsitul lunii aprilie urmeaza sa nasc si pana in prezent am lucrat fara a uza zile de CO din cele aferente anului 2012. Daca inainte de a naste intru in CM prenatal pot sa uzez zilele de concediu aferente anului 2012 in anul 2013 dupa revenirea din concediu de cresterea a copilului?
Exista posibilitatea de intercala concediu de odihna intre concediu medical post natal si concediu de crestere a copilului?

Adaugata in: Concedii
Gabi Blebea
 User  Gabi Blebea
a intrebat la 20 Mar. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Diana Miha
 User Diana Miha
a raspuns la intrebare la 28 Mar. 2012
Lumea are impresia ca daca sta in tot postnatalul si isi mai ia si zilele de CO intre postnatal si CIC isi prelungeste CIC-ul, dar nu e deloc adevarat. Se sta acasa exact pana in ziua cand copilul face 2 ani. Daca va luati tot postnatalul si CO, CIC-ul se micsoreaza cu zilele de postnatal si CO. Nu inteleg deloc alegerea dumneavoastra. Si nu cred ca la firma unde lucrati ati lasa o impresie prea buna facand lucrul acesta. Se poate intra in CIC imediat dupa ce se termina cele 42 zile de postnatal , nu trebuie sa stati toate cele 126 zile.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2012
Puteti lua CO si inainte de a intra in concediul de maternintate sau in concediu crestere copil, sau cand va reluati activitatea in 2013. Angajatorul nu poate incadra o alta persoana pe post, pentru a va inlocui, pana cand nu vi se suspnda contractul pentru concediu crestere copil, iar aceasta suspendare se face in functie de cererea dumneavoastra. Puteti inainta o cerere pentru concediu de odihna inainte sa incepe concediul de maternitate, astfel incat sa treceti din postnatal direct in concediu de odihna, daca doriti sa il efectuati inatine de a intra concediu crestere copil.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Mar. 2012
Potrivit Art. 146 din CM republicat
1 Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
2 Prin exceptie de la prevederile alin. 1, efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
3 Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
In concluzie, aveti urmatoarele posibilitati de efectuare a concediului de odihna calculat pentru cele 4 luni lucrate in cursul anului 2012:
puteti sa-l solicitati inainte de a intra in concediu de maternitate;
puteti sa-l solicitati la reluarea activitatii in anul 2013:
puteti sa-l luati la cererea dumneavoastra inainte de intrarea in CIC, dupa concediul de maternitate
Aceasta din urma varianta nu este recomandabila daca pe perioada suspendarii CIM angajatorul incadreaza un alt salariat sa va tina locul.


Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024