ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu de odihna


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!
As vrea sa stiu la cate zile de concediu de odihna are drept un salariat cu timp partial. Daca norma de lucru este de 2 ore /zi, are drept la cele 20 de zile sau la 5 zile; in modelul de CIM am citit ca este in raport cu durata muncii norma intreaga/fractiune de norma?
Va multumesc!

Monica Mihai
 User  Monica Mihai
a intrebat la 13 Iun. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Iun. 2012
Salariatul incadrat cu norma partiala are dreptul la acelasi numar de zile la fel ca salariatul cu norma intreaga, daca lucreaza 5 zile pe saptamana. Concediul de odihna la care are dreptul un salariat incadrat cu CIM este de minim 20 de zile lucratoare intr-un an calendaristic. Numarul de zile ce concediu se stabileste proportional cu activitatea efectiv lucrata. Astfel ca, daca un salariat incadrat pe perioada determinata lucreaza 10 luni din an iar celelalte doua se afla in concediu fara plata, el va beneficia de concediul aferent celor 10 luni efectiv lucrate. De asemenea, in cazul incadrarii unui salariat pe perioada determinata de 3 luni, spre exemplu, salariatul va beneficia de concediul aferent celor 3 luni, respectiv: 20 / 12 x 3 = 5 zile CO pentru contractul de 3 luni. Daca salariatul este incadrat pe perioada nedeterminata si lucreaza 1 zi pe saptamana, in media ar insemna 4 - 5 zile pe luna, aproximativ 3 luni lucrate in an, ceea ce inseamna un concediu de 5 zile in anul calendaristic.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024