ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna + concediu de maternitate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua.
As dori sa stiu daca pentru perioada de concediu de maternitate 126 zile se mai calculeaza concediul de odihna.
Mentionez ca in perioada 2 decembrie 2013 - 06 aprilie 2014 salariata se va afla in concediu de maternitate.
Zilele de CO ramase pana la sfarsitul anului 2013 sunt 7.
Zilele de CO legal pe an fiind de 24.
Intrand in concediu de maternitate la 02 decembrie 2013 se vor scadea din cele 7 zile CO ramase 2 zile? Sau CO va ramane in continuare de 7 zile pana la finalul anului adaugandu-se si 6 zile CO aferent perioadei 01 ianuarie - 06 aprilie 2014?

Va multumesc!

V E
 User  V E
a intrebat la 15 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Gavra
 User Dana Gavra
a raspuns userului S. Maria la 16 Oct. 2013
Da, va beneficia de concediu de odihna la fel ca si cand ar lucra tot anul. Concediul medical/matern NU influenteaza zilele de concediu de odihna acordate. Pe perioada concediului de ingrijire copil insa, salariata nu va beneficia de concediu odihna. Concediul de odihna ramas neefectuat pana la data intrarii in CIC se va acorda dupa reintoarcerea in activitate, la incetarea CIC, imediat in continuare sau pana la sfarsitul anului calendaristic, cum doreste salariata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
S. Maria
 User S. Maria
a raspuns la intrebare la 16 Oct. 2013
Vreti sa spuneti ca daca un salariat se afla in concediu medical 90 de zile in timpul unui an atunci el beneficiaza de acelasi nr. de zile de CO ca si un salariat care a lucrat tot anul?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului V E la 15 Oct. 2013
Ii calculati concediul cuvenit pentru 2014, ca si cum ar fi la lucru, pentru perioada 1 ianuaire - 31 decembrie. Scoateti doar perioadele de suspendare de care v-am vorbit, daca este cazul. SI mai clar, daca nu are CFP, absente etc. in 2013, va beneficia de toata durata CO cuvenita prin contract, adica 24 de zile anuale. Acesta pot fi efectuate fie inaitne de a intra in CIC fie dupa revenirea ei, fiind reportate. Faptul ca zilele de medical nu influenteaza durata CO inseamna ca nu tineti cont de ele cand faceti calculul.

Iar pentru anul 2014 ii acordati concediul cuvenit pentru perioada 1 ianuarie - ? aprilie (data la care va intra in CIC la cerere).

Aveti in vedere si varianta sa CIC se acorda la cerere, si nu automat dupa finalizarea concediului de lauzie. Deci la fel de bine salariata poate reveni la lucru daca doreste.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
V E
 User V E
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Oct. 2013
Daca se vor acorda zile de CO pentru perioada concediului de maternitate, cum se vor calcula acestea in cazul in care 1 luna de concediu de maternitate va fi in 2013 ( luna Dec), iar restul de 3 luni (Ian, Febr, Mar) de concediu de maternitate vor face parte din anul 2014? Se vor calcula zile de CO si pentru restul de concediu de maternitate din 2014, avand in vedere ca CIM se suspenda de la data incheierii concediului de maternitate Mar Apr 2014?
Multumesc!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2013
Durata concediului medical, indiferent de natura lui, nu mai influenteaza numarul de zile de CO cuvenite salariatului, asa cum apare prevazut in legislatia europeana - Directiva CE 88/2003 mai precis. Ca atare, salariata in cauza va primi concediul cuvenit pentru anul 2013, daca pe parcursul lui nu are perioade de CFP, concediu crestere copil sau absente nemotivate, de exemplu.

Alte intrebari despre Concediu de odihna

TOP RASPUNSURI 2024