ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna in somaj tehnic?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, Majoritatea salariatilor unei societati sunt in somaj tehnic, suspendare CIM cf art. 52 (1) lit c. Dar in aceasta perioada oamenii sunt programati in concediu de odihna. Se poate intrerupe somajul tehnic cu concediu de odihna care a fost programat de la inceputul anului?
Dar inainte de intrarea in somaj, angajatii pot efectua concediul de odihna, care se va intinde si in perioada in care colegii sunt in somaj? In aceasta situatie, decizia de somaj tehnic o dam dupa efectuiarea concediului sau se poate da in timpul concediului, ca sa fie la toti aceeasi perioada, pentru ca este prea mult sa stim care vor pleca in concediu si cat vor sta si angajatul respectiv va fi pontat in somaj tehnic dupa efectuarea concediului de odihna?

Monica Barbu
 User  Monica Barbu
a intrebat la 31 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 31 Iul. 2014
Perioada de somaj tehnic reprezinta suspendare a contractului de munca din initiativa angajatorului, perioada in care angajatul va fi la dispozitia angajatoruli, putand fi rechemat la lucru sa chiar lucra cu mai putine ore. Potrivit Codului muncii CO se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat, totodata fiind stipulat ca pe perioada suspendarii CIM se vor suspenda toate drepturile salariale si prestarea activitatii. Daca insa in CCM la nivel de unitate apare prevazuta mentinera anumitor drepturi pe perioada suspendarii, inclusiv acordarea concediului de odihna in acest timp.

Somajul tehnic poate insemna insa intrerupera activitatii sau reducerea ei pe perioada tempoarara salariatii prestand activitate in continuare in unele situatii, atunci cand este vorba de reducerea ei temporara. Caz in care, in aprecierea mea, CO nu ar trebui sa fie influentat de perioada de suspendare.

Cea mai sipla solutie in cazul de fata ar fi sa le acordati CO inainte de a intra in somaj tehnic si apoi sa ii treceti in perioada de reducere / intrerupere a activiatii. Daca nu se poate asa, CO poate fi acordat dupa ce se incheie perioada de suspendare sau in timpul ei, mai ales acolo unde salariatii desfasoara activitate in continuare.

Alte intrebari despre Concedii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Radu Anton Viviana Serni adriana iancu alexei delimart Marius Ion
TOP RASPUNSURI 2024