ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Concediu de odihna neconsumat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
am dreptul la 14 zile de concediu de odihna, aferent anului iunie 2012- iunie 2013. Pana in momentul de fata mi-am luat 12 zile de concediu, ce se va intampla cu diferenta? Pana cand pot cere concediul respectiv? Daca raman insarcinata anul acesta si la 4 luni intru in risc maternal, ce se va intampla cu concediul de odihna? In ce conditii i se vor plati salariatului zilele de concediu de odihna neconsumate? Specific ca compania la care sunt angajata nu mi-a solicitat sa-mi iau concediu de odihna. Este normal? Nu exista un termen in care angajatorul trebuie sa se asigure ca angajatul isi ia concediul de odihna?
Multumesc anticipat

Viorica Popan
 User  Viorica Popan
a intrebat la 26 Iul. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 29 Iul. 2013
Concediul de odihna cuvenit se reaporteaza la anul calendaristic, adica 1 ianuarie - 31 decembrie. Cel aferent anului 2012 il puteti efectua pana la finalul anului in curs, el se reporteaza condorm legii.

Daca in CIM aveti trecute 20 de zile de concediu de odihna, atunci pentru perioada iunie - decembrie 2012 aveti dreptul la 12 zile de CO iar pentru ianuarie - iunie 2013 inclusiv aveti dreptul la 10 zile de CO. Asta ar insemna un total de 22 de zile. Daca ati avut perioade de suspendare (concediu fara plata, crestere copil, etc.) atunci numarul zilelor de concediu scade. Sau daca din aceste zile ati efectuat un numar de 8 zile, astfel incat sa ramaneti cu 14.

Zilele de CO pentru anul 2013 le puteti efectua fie pana la intrarea in concediul pentru sarcina si lauzie sau de risc maternal, fie imediat dupa lauzie inainte sa intrati in CIC, fie la revenirea din CIC. Zilele se reporteaza daca nu reusiti sa le efectuati pana la intrarea in CIC.

Nu se pot platit zilele de CO ramase neefectuate decat in cazul incetarii raportului de munca.

Se face o programare colectiva, in marea majoritatrea a cazurilor, la inceputul anului. Angajatorul nu va poate cere el sa efectuati concediul. Dvs sunteti cea care trebuie sa inaintati cerere de concediu, pe care angajatorul o va aproba si in baza careia veti pleca in concediu. Daca este nevoie de dvs in acel interval de timp se va renegocia perioada astfel incat sa puteti efectua CO.

Alte intrebari despre Concedii

TOP RASPUNSURI 2024